Normalitat en l'inici de la jornada electoral a Cerdanyola

Totes les meses electorals a la ciutat s'han constituït amb normalitat i els 16 col·legis han obert les seves portes a les 9 h

Cerdanyola del Vallès ha aconseguit constituir el 100% de meses per a les eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades aquest diumenge 14 de febrer, en unes eleccions marcades per la COVID-19. 

En total, són 222 les persones que formen les meses instal·lades i distribuïdes en els 16 col·legis electorals. Així, tot i la situació de crisi sanitària, totes les meses s'han constituït sense cap incidència i els col·legis electorals han pogut obrir les seves portes a les 9 h.

 

Cerdanyola, a més, compta enguany amb dos nous espais electorals habilitats per garantir el compliment de les mesures sanitàries contra la Covid-19. Són el PEM Guiera i el Casal de Joves. 

 

Els col·legis romandran oberts fins a les 20 h. Tot i això, la jornada electoral s’ha dividit en franges horàries de votació. De 9 a 12h es recomana votar als col·lectius de risc; de 12 a 19 h, els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena; de 19 a 20 h, els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos de Covid-19. La Generalitat indica que no són mesures obligatòries però fa una crida a la responsabilitat.

La jornada electoral a Catalunya

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha informat que també ja s'han constituït el 100% de les meses electorals a tot el territori, i ha agraït a tothom la "responsabilitat i el compromís cívic". Sobre la publicació de l'escrutini, ha indicat que "segurament s'endarrerirà", però caldrà consultar-ho amb la Junta Electoral Central.