Un nou autobús elèctric s'incorpora a la línia entre Bellaterra i el Parc de l'Alba

El vehicle entrarà en funcionament el dilluns 12 de juny

La línia d'autobús que uneix Bellaterra i el Parc de l'Alba comptarà, a partir del dilluns 12 de juny, amb un nou autobús elèctric. Aquest divendres 9 de juny s'ha fet la presentació del vehicle, que forma part d'un pla de "descarbonització de la mobilitat" impulsat per la Generalitat de Catalunya. La línia també passa pel campus de la Universitat Autònoma (UAB).

L'autobús es carregarà a les cotxeres de l'empresa operadora durant la nit i té un consum és de 75 kWh per cada 100 km. El servei està operat per Moventis, l'empresa que gestiona la resta de serveis d'autobús urbà i interurbà del municipi.

Descarbonització de la mobilitat

L'acte de presentació del vehicle s'ha fet a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), punt d'inici de la línia. El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha assegurat que aquesta mesura representa la millora d'un "servei de connexió d'un punt clau del país". Fernández ha assenyalat que el nou vehicle elèctric forma part d'un pla de descarbonització de la mobilitat a Catalunya que també s'ha aplicat als serveis d'autobús que surten de les estacions d'FGC Sant Joan i Olesa de Montserrat. "Forma part d'una estratègia per transformar les línies i fer-les més sostenibles", ha dit el conseller, qui ha assegurat que la quantitat que s'estalvia en CO2 en un any amb aquesta estratègia equival a la quantitat que absorbiria un "Parc Natural de Collserola i mig" en un any. En números suposa 800 tones de CO2.

El president d'FGC, Toni Segarra, ha explicat que les altres línies previstes d'electrificar són Sant Vicenç dels Horts-Torrelles de Llobregat, Capellades-estació, Piera-urbanitzacions i Piera-Hostalets de Pierola. En total, s'acabaran substituint 12 autobusos dièsel per autobusos elèctrics. "La línia de Bellaterra-Parc de l'Alba té una demanda de 24.000 viatges anuals". El director general de Transports i Mobilitat a la Generalitat, Oriol Martori, ha apuntat que els autobusos es carregaran amb energia renovable i ha posat el focus en la importància de millorar el servei de transport públic diari.

El nou autobús elèctric de la línia Bellaterra-Parc de l'Alba. FOTO: Departament de Territori

El nou autobús elèctric de la línia Bellaterra-Parc de l'Alba. FOTO: Departament de Territori

 Per la seva banda, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha valorat positivament aquesta renovació de la línia i ha definit Bellaterra, la UAB i el Parc de l'Alba, com a "parts importants de Cerdanyola". Cordón ha aprofitat per demanar a la Generalitat continuar treballant plegats per fer que la línia d'FGC arribi al futur barri que es construirà al Parc de l'Alba. També ha intervingut el rector de la UAB, Javier Lafuente, qui ha celebrat la mesura i ha indicat que en els últims 20 anys, a la universitat s'ha passat del 43% d'ús del transport públic, al 57%.

A l'acte també han assistit el secretari de Mobilitat i infraestructures, Marc Sanglas, del conseller delegat de Moventis, Josep Maria Martí, i el president del Consorci del Parc de l'Alba, Pere Solà. Les autoritats, els assistents i els mitjans de comunicació han pujat a l'autobús i han fet el recorregut de la línia, passant per la UAB i arribant al Sincrotró ALBA. L'anècdota de l'acte ha estat una petita incidència al vehicle, que ha perdut connexió durant breus instants i ha pogut continuar amb normalitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.