S'obre la convocatòria de subvencions per al foment de l'adequació d'habitatges

El termini per presentar les sol·licituds és de l'1 de febrer al 31 de desembre de 2021

El Consorci Metropolità de l’Habitatge posa en marxa la sol·licitud de subvencions per a l’adequació d’habitatges amb l’objectiu de fomentar i regular les actuacions en matèria de rehabilitació d’habitatges unifamiliars privats i individuals privats a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les subvencions, que es poden demanar a partir de l'1 de febrer, inclouen actuacions per adaptar les instal·lacions d’aigua, gas, elèctrica, millores energètiques i de sostenibilitat i actuacions d'adaptació de la mobilitat de l'habitatge.

Podran accedir a la convocatòria aquells habitatges que hagin estat construïts abans del 2010 (excepte per millores energètiques i de sostenibilitat i per actuacions de mobilitat de l’habitatge), que siguin de titularitat privada i constituir el domicili habitual i permanent del seu propietari o arrendatari. A més, els ingressos anuals de la unitat familiar seran computables i  no podran superar els establerts a les bases reguladores.

La convocatòria d’enguany recull les següents actuacions subvencionables: obtenció i/o millora de l’habitabilitat; actuacions de les instal·lacions de l’interior de l’habitatge; millores energètiques i de sostenibilitat; adaptació de la mobilitat de l’habitatge. No són subvencionables aquelles actuacions realitzades amb data anterior a la sol·licitud.

La quantia màxima de la subvenció a concedir per habitatge no podrà superar el 35% del cost subvencionable (no inclou taxes, impostos o tributs) fins a un màxim de 5.000 euros que pot ascendir a fins als 10.000€ si es tracta d'obres en habitatges de la Borsa de Lloguer Social del municipi.

La convocatòria està oberta fins al 31 de desembre de 2021 i cal fer-la a través de l'Oficina Local de l'Habitatge de Cerdanyola (carrer de les Fontetes, 3).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.