Obre portes la nova Oficina Jove d'orientació sobre formació, feina, salut mental i habitatge

La nova oficina està ubicada al Casal de Joves Altimira

L'Ajuntament de Cerdanyola ha creat l'Oficina Jove, amb seu al Casal de Joves Altimira. Aquesta nova oficina municipal ofereix quatre línies d'assessorament per a menors de 29 anys: l'acadèmica, la laboral, l'emocional i sobre l'emancipació.

Orientació transversal

Aquest dilluns 20 de febrer s'ha presentat oficialment el nou servei destinat als joves de Cerdanyola. Des de l'oficina ubicada al Casal de Joves Altimira (passeig del Pont, 45), s'oferirà orientació sobre diferents àmbits que afecten la vida del jovent. Per una banda, es donarà assessorament acadèmic, i per una altra, sobre el món laboral. L'oficina Jove preveu l'atenció en situacions com la recerca de la primera feina, els dubtes a l'hora d'escollir els estudis o les opcions que hi ha per rebre ajuts del sistema educatiu.

El regidor de Joventut del consistori, David González, ha assegurat que es tracta d'un servei que ofereix orientació transversal i que la creació de l'oficina és una "fita important per als joves de Cerdanyola". Així, també s'hi afegeix un servei d'informació per a l'emancipació en matèria d'habitatge i qüestions legals.

González ha destacat de forma especial la branca que s'ocuparà de l'atenció a la salut mental del jovent. El servei d'acompanyament emocional ofereix un espai per ser atesos per dues psicòlogues municipals que faran sessions individuals, col·lectives i ho podran complementar amb la feina que ja es fa al Casal de Joves. Aquest servei d'atenció emocional està lligat al projecte Escolta Jove de la Diputació de Barcelona. El diputat delegat de joventut de la Diputació i alcalde de Polinyà, Javier Silva, ha assenyalat en roda de premsa que els problemes de salut mental entre els joves "ja existien abans de la pandèmia, però la crisi del coronavirus els ha agreujat".

Silva també ha fet referència al projecte Equipaments 2030 de la Diputació de Barcelona per impulsar espais municipals "responsable i educadors". El diputat ha fet entrega del segell d'Equipament 2030 a l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, reconeixent el treball fet a l'Oficina Jove i el Casal de Joves Altimira. El batlle cerdanyolenc ha assegurat que la Diputació és l'administració que realment està al costat dels ajuntaments.

Com contactar amb l'Oficina Jove

Els serveis de l'Oficina Jove són gratuïts i confidencials. Té un horari d'atenció als matins de 10 a 14 h (dilluns, dimecres, dijous i divendres) i a les tardes de 16 a 19 h (dilluns, dimarts i dijous). Es pot contactar amb l'equip de l'Oficina trucant al telèfon 667 770 124, escrivint un correu electrònic a oficinajove@cerdanyola.cat, o a través de les xarxes socials del Casal de Joves Altimira @casaldejovesaltimira.

Una de les sales d'atenció privada de l'Oficina Jove. FOTO: Mónica GM

Una de les sales d'atenció privada de l'Oficina Jove. FOTO: Mónica GM

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.