S'obre el termini per demanar ajuts en l'àmbit de la restauració i els centres d'estètica

La Generalitat contempla que cada empresa o autònom podrà rebre fins a 1.500 euros

El dimecres 27 d'octubre s'obre el període per demanar subvencions en l'àmbit de les activitats de restauració, i els centres d'estètica i bellesa afectats econòmicament per la Covid-19. Els ajuts de la Generalitat es podran demanar fins a esgotar el pressupost, que s'ha xifrat en 40 milions d'euros.

Aquestes subvencions les podran demanar els professionals autònoms i pimes que prestin activitats de restauració (bars, restaurants i cafeteries, inclosos aquells que presten la seva activitat dins d’un establiment col·lectiu com poden ser centres comercials o mercats municipals) o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa, donades d’alta en el cens de l’impost d’activitats econòmiques, que han estat obligades al tancament per restriccions aprovades pel govern català el 15 d'octubre.

 

Es contempla que cada empresa o persona autònoma podrà rebre fins a 1.500 euros per subvencionar lloguers, compres de producte, subministraments, inversions en tecnologia i altres despeses vinculades amb l’activitat proporcionades per tercers. En canvi, la subvenció no s'atorgarà per pagar sous i salaris, amortitzacions i rentings o despeses internes sense factura de tercers.

Els ajuts es podran demanar a partir de dimecres 27 a les 9 h del matí, i durant quinze dies o fins que s'exhaureixi el pressupost. Si el pressupost no s'exhaurís en quinze dies, la data límit per demanar els ajuts s'allargaria fins al 31 de desembre. Les subvencions s'atorgaran segons l'ordre d'entrada de les peticions. El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya respón algunes preguntes freqüents sobre aquestes subvencions.