S'obren les inscripcions als nous cursos gratuïts de formació ocupacional

Els cursos permeten obtenir certificats oficials en àmbits amb l'administració, soldadura i l'electricitat

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ofereix quatre nous cursos de formació ocupacional per a persones que busquin feina i vulguin formar-se i obtenir un certificat oficial. Les inscripcions per als cursos ja estan obertes i se centren en tasques ralacionades amb feines d'administratiu, electricista o soldador.

Els cursos de formació ocupacional (FOAP), impulsats a través del Servei Municipal de Treball i Promoció Econòmica, estan adreçats a persones preferentment en situació d’atur. Les formacions són gratuïtes per als assistents i estan subvencionades pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. Tots els cursos CP són títols oficials que atorguen certificat de professionalitat. A més, a banda de la part teòrica, inclouen pràctiques en empresa.

Durant aquest curs 2023 s’impartiran els següents Certificats de Professionalitat (CP):

  • CP Activitats administratives en relació amb el client (840 hores)
  • CP Soldadura amb electrodes, revestit i TIG (720 hores)
  • CP Operacions auxiliars de serveis administratius i generals (470 hores)
  • CP Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques (260 hores)

Per als cursos Activitats administratives en relació amb el client Soldadura amb electrodes, revestit i TIG cal complir un dels següents requisits:

Els requisits per accedir-hi a aquests CP són (qualsevol d'aquests):

  • Graduat ESO i/o Graduat de la EGB.
  • Certificat de professionalitat de nivell 2
  • Certificat de professionalitat de nivell 1, de la mateixa família i àrea professional
  • Accés a cicles formatius de grau mitjà
  • Accés a la universitat per a majors de 25 anys o de 45 anys

Per accedir als certificats Operacions auxiliars de serveis administratius generals i Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques no es requereixen requisits acadèmics ni professionals, tot i que es demana tenir prou habilitats de comunicació lingüística que permetin l’aprenentatge.

A més dels requisits especificats a cada CP, cal estar inscrit a l'Oficina de Treball (com a demandant d'ocupació i/o millora laboral/formativa en el cas d'estar en actiu o en situació d'ERTO) i tenir entre 16 i 65 anys. Els horaris previstos per a tots els cursos seran de dilluns a divendres al matí (entre les 8 h i les 15 h).

Les persones interessades en participar en el procés de selecció per realitzar alguna de les accions formatives poden adreçar-se de forma presencial al Servei Municipal de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès (Masia Can Serraperera, avinguda de Roma s/n). També es pot demanar més informació trucant al 93.594.70.50, enviant un correu electrònic a formacio@cerdanyola.cat o accedint al web www.cerdanyola.oberta.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.