MAPA: S'arreglarà l'asfalt a tretze carrers de Cerdanyola

Durant les pròximes setmanes s'arreglarà l'asfalt de diferents carrers de Cerdanyola

Amb l'inici del curs també s'ha iniciat la temporada d'obres al carrer per part de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Als treballs que ja estan en marxa se suma el pla d'asfaltat que millorarà la calçada de tretze carrers de diferents barris.

Millora dels carrers en diferents fases

Aquest divendres 22 d'octubre, l'alcalde Carlos Cordón i la regidora de Planificació Urbanística, Eulàlia Mimó, han presentat el pla d'asfaltat que començarà amb la reforma de la calçada de tretze carrers. Alguns d'ells ja s'han arreglat i d'altres es faran durant els pròxims dies i setmanes.

Tant Cordón com Mimó han destacat que el pla d'actuació sorgeix de les necessitats detectades per una diagnosi que el consistori va encarregar l'any 2020. A partir d'aquest document, actuaran sobre diferents carrers prioritzant aquells que ara mateix estan en pitjor estar. Alguns, ha dit Mimó, no s'han inclòs en aquesta primera fase perquè preveuen fer actuacions de reurbanització completa del carrer. Un exemple és el carrer Sol, on s'actuarà sobre tot el carrer."Cerdanyola té molts carrers en mal estat i no recordo un pla d'asfaltat en els últims 5-10 anys", ha assegurat l'alcalde cerdanyolenc, reconeixent que aquestes primeres actuacions no seran suficients i que caldrà implementar una segona fase en la qual, assegura, ja estan treballant i que podria iniciar-se l'octubre de 2022.

Cordón també ha destacat l'abast del pla d'asfaltat, assenyalant que s'actuarà en carrers de gairebé tots els barris del municipi i en alguns que fan d'entrada a la ciutat com el carrer de Puigmal. La regidora Eulàlia Mimó ha destacat les actuacions a carrers com Sant Jeroni (Montflorit) on arreglaran també les voreres, o com la que es farà al carrer Campoamor, on s'hi adequaran espais que no compten amb vorera.

La regidora Eulàlia Mimó i l'alcalde Carlos Cordón presenten el pla d'asfaltat a Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

La regidora Eulàlia Mimó i l'alcalde Carlos Cordón presenten el pla d'asfaltat a Cerdanyola. FOTO: Mónica GMUn dels primers carrers reformats és el carrer Pintor Togores, que ja es pot veure asfaltat amb el desnivell que patia arreglat. Actualment, s'està treballant sobre la calçada del carrer Llevant, el primer tram de l'avinguda Europa i l'avinguda Roma. La setmana del 25 d'octubre començaran els treballs al segon tram de l'avinguda Europa comprès entre avinguda Roma i carrer de Portugal.

Cordón ha afirmat que la cura de l'espai públic "és una de les prioritats del govern a nivell de neteja i manteniment". En aquest sentit, ha recordat que es posaran en marxa les següents fases de les reurbanitzacions a barris com Serraparera i Les Fontetes.

Substitució dels arbres del passatge de l'Ajuntament

Els últims dies, a les xarxes socials ha sorgit la polèmica amb la tala dels arbres que fins ara hi havia al passatge de l'Ajuntament, amb motiu de les reformes del carrer que han començat recentment. Alguns veïns de la zona s'han queixat per la pèrdua d'aquests arbres. Preguntat per aquesta qüestió, Cordón ha explicat que s'han tallat per col·locar-ne d'altres més adequats per la zona, destacant que el veïnat havia demanat aquest canvi a l'Ajuntament perquè els arbres alts que hi havia fins ara impedien el pas de llum natural a alguns habitatges i al carrer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.