Les obres de l'Escola Bellaterra podrien allargar-se fins a final d'any

Les obres afecten els lavabos i la graderia del pati de l'Escoleta

L'Escola Bellaterra de Cerdanyola del Vallès començarà el curs escolar en mig de les obres de reforma dels lavabos i la graderia del pati del centre. El Departament d'Educació va posar les obres en marxa el passat mes d'agost i preveuen que es puguin allargar fins a quatre mesos, en el cas de les obres exteriors, i entre dos i tres en el cas dels lavabos.

Per la seva banda, les famílies de l'escola es mostren preocupades per la situació i es pregunten si es poden garantir les condicions sanitàries necessàries. En declaracions a BellaterraDiari, la presidenta de l'AMPA, Marta Buxó, alerta que el centre es troba amb els espais exteriors hipotecats "amb contenidors i els edificis de primària plens". El director de Serveis territorials d'Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas, ha assegurat durant una roda de premsa, aquest 8 de setembre, que el curs escolar començarà amb garanties de seguretat per a l'alumnat de l'Escoleta. "Mai posaríem en perill cap nen i cap nena", afirma.

Viñas també ha posat en relleu que una obra "de tal envergadura" no podia acabar-se abans de l'inici de curs i ha explicat que el Departament així ho va comunicar a l'equip directiu del centre durant el mes de juliol. A tot plegat se suma l'endarreriment de les adjudicacions d'obres, ja que durant l'Estat d'Alarma es van aturar les contractacions d'obres. "No hi ha cap retard que dificulti l'inici de curs de forma substancial", ha destacat Jesús Viñas en referència a totes les intervencions que s'han iniciat als centres educatius del Vallès Occidental.

Quant a la duració de les obres, el Departament considera que la reforma dels lavabos podria estar enllestida en dos o tres mesos. Les obres a la graderia del pati s'allargarien uns quatre mesos. Jesús Viñas ha assegurat que es tracta d'una inversió important per rehabilitar aquest espai exterior de l'escola.

Més info: El Vallès Occidental comença el curs amb 921 docents més

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.