L'Oficina Tècnica Laboral facilita la inserció laboral de persones amb trastorns mentals

L'Oficina Tècnica Laboral de Cerdanyola va atendre 52 persones d'entre 21 i 57 anys l'any 2021

L'Oficina Tècnica Laboral de Cerdanyola es va constituir l'any 2006 amb la intenció d'ajudar les persones afectades per alguna malaltia psíquica. Està ubicada al Servei de Promoció Econòmica, a la Masia Serraparera i a més de Cerdanyola té influència a Ripollet i Montcada i Reixac. Aquest servei forma part d'una xarxa de 18 OTL's promogudes i cofinançades per la Diputació de Barcelona. Durant l'any 2021 el servei va atendre 52 persones d'entre 21 i 57 anys.

Quin servei ofereix l'OTL?

L’Oficina Tècnica Laboral és un servei destinat a la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental que es troben en tractament mèdic o sanitari. Es dedica a donar atenció especialitzada i personalitzada segons les necessitats de les persones ateses, amb la finalitat de contribuir a l'accés i permanència en el mercat de treball del col·lectiu.

Concretament, l'OTL  col·labora amb tècniques de recerca de feina com l'elaboració del currículum, de cartes de presentació o fent simulacions d’entrevista, a més d'introduir els afectats en l’ús de les tecnologies de la informació i de les borses de treball online. 

Així mateix, l'oficina fa un acompanyament i un reforç continuat a les persones usuàries i ho complementa amb accions que involucren el seu entorn: serveis sanitaris, família, empresa, entre d'altres. S'entén així  la inserció laboral com és un factor clau per a facilitar l'autonomia personal d'aquestes persones. 

L'aïllament social com a problema afegit

Les persones amb afeccions de caràcter psicològic o psiquiàtric sumen a la seva simptomatologia els efectes de l'estigma social i la incertesa envers el futur, tant a curt com a mig termini i, així, en termes generals, el patiment és doble i les dificultats per accedir al mercat de treball, si a més a més es té en compte la situació sanitària provocada per la COVID, no deixen de multiplicar-se.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.