On i quan puc donar sang aquesta setmana al Vallès Occidental?

El divendres 18 d'agost la unitat mòbil del Bang de Sang estarà a la plaça de l'Abat Oliba de Cerdanyola

El Banc de Sang i de Teixits no s'atura durant l'agost. Es preveu que aquesta setmana, a causa del pont, n'hi haurà menys recol·lecció que a altres campanyes de l'any. No obstant això, els centres habilitats per la donació de sang i les unitats mòbils, es mouran per tota Catalunya per recaptar el màxim material possible. A aquests dies, el banc farà una parada a la nostra ciutat i altres municipis de la comarca.

A Cerdanyola la unitat mòbil del Banc de Sang es trobarà el divendres 18 d'agost de 17.30h a 21h a la plaça de l'Abat Oliba. Serà l'últim dia d'aquest mes d'agost que els cerdanyolencs podran donar sang a la ciutat, després de la jornada del dia 2.

Tot i això, no serà l'únic dia que es podrà donar sang a la comarca. El dimecres 16 la unitat mòbil serà a Rubí a la Biblioteca Mestre Martí Tauler (carrer Aribau, 5). L'horari serà de 10h a 13:30h i de 16:30h a 20:30h. 

I el dijous 17, el Banc es trobarà als municipis vallesans de Castellar del Vallès (a la Fàbrica - Espai Tolrà) durant el matí i la tarda i a Sabadell (al Centre Cívic Ca n'Oriac), només a la tarda. La unitat mòbil tornarà a Sabadell el divendres 18, aquesta vegada a l'Antic Mercat de Sant Joan de 17h a 21h.

A més, tots els menors de 40 anys, podran apuntar-se al Registre de Donants de Moll d’Os a través d’una mostra de sang. Per fer-ho, només és necessari avisar a l’equip professional del Banc de Sang que hi hagi a la campanya.

És necessari que més joves s’hi registrin per augmentar les possibilitats de trasplantament de pacients amb leucèmia. Cada any, 5.000 persones són diagnosticades amb aquesta malaltia a l’Estat espanyol, i el trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.