Què opina la restauració local sobre el passaport covid?

Les primeres impressions del Gremi d'Hoseteleria i la restauració de Cerdanyola sobre com s'han adaptat a l'ampliació de la restricció pel certificat covid

Des del passat divendres 3 de desembre és obligatori presentar el passaport covid per poder entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències, a més d'alguns esdeveniments culturals. Com ha afectat aquesta nova restricció al funcionament habitual dels restauradors locals? El director del Gremi d'Hosteleria, Antonio Castro, i els gerents de Tanino i Ca l'Enric ens ho expliquen. 

Més info: Com descarregar el passaport covid?

Dificultats afegides

La majoria de restaurants i bars han hagut d'escollir del personal una persona exclusivament per escanejar els certificats, segons Antonio Castro, que ha notat les "dificultats lògiques que representa fer una feina més, sobretot en els moments amb més volum de feina". Tot i això, la validació dels codis QR és ràpida segons el gremi, i un pèl més pesada amb el paper. 

Els problemes més greus els troben els els locals petits que només porten dues o tres persones. A més, destaca que alguns usuaris com les persones grans no estan habituats als formats digitals, i fins i tot alguns restauradors els han hagut d'ajudar a descarregar el certificat. 

"Entenem que nosaltres no hauriem de fer de policies, però la situació és més crítica i ens estimem més aquesta mesura que no pas que ens tanquin", afegeix Castro

Caos controlat

Al restaurant Tanino reparteixen les persones que no tenen i les que sí tenen certificat entre la terrassa i el menjador, i en aquest sentit no han tingut gaires problemes excepte en el moment de preguntar pel passaport covid: "És una mica caos perquè hi ha gent que no té el certificat i rebem nosaltres les queixes, quan no tenim la culpa", segons la Mónica Moreno. Però destaca també que "la majoria venen preparats i inclús porten imprès el paper si no s'entenen amb el mòbil". 

Menys dificultats als locals amb terrassa gran

De la mateixa manera que al Tanino, Ca l'Enric destaca que tothom que ha volgut entrar al local ja estava preparat per ensenyar el certificat. "De moment va tot bé; no hem tingut cap problema i la gent ho ha entès perfectament", segons Marcel Moreira. L'únic problema que destaca el gerent és que alguns usuaris que tenien el certificat, passats uns mesos ja no era vàlid i l'havien de tornar a descarregar. 

Pel que fa a la repartició de tasques per poder demanar el certificat, com que Ca l'Enric treballa especialment a terrassa, només els ha endarrerit en moments puntuals sense suposar grans dificultats. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.