S'organitza una Marató de donació de sang a Catalunya davant l'escassetat

Cerdanyola participa en la Marató organitzant una jornada de donació de sang dilluns 10 de gener a l'Ateneu

El Banc de Sang i Teixit organitza la Marató de Donació de Sang de Catalunya, amb l'objectiu de remuntar el nombre de les donacions de sang que enguany han caigut en picat arran de les restriccions de la Covid-19. Així, la Marató té el lema “Suma’t a la Generació Donant” per animar a noves persones a viure l’experiència de donar sang.

La marató comença aquest dissabte 8 de gener i s’allargarà fins al dia 15 als principals hospitals. Cerdanyola és una de les ciutats que s'hi suma organitzant una jornada de donació de sang el dia 10 de gener a l'Ateneu.

40 campanyes arreu de Catalunya

La Marató de donació de sang de Catalunya s’inaugura el dissabte dia 8 al vestíbul de la Universitat de Barcelona, en l’edifici central de la plaça Universitat, els dies 8 i 9 de gener. També es podrà donar sang als principals hospitals catalans i a les més de 40 campanyes de donació organitzades arreu de tot Catalunya.

Cartell Marató Donació de Sang

Cartell Marató Donació de Sang

Entre aquestes, Cerdanyola acollirà el dilluns 10 de gener una jornada de donació de sang a l'Ateneu de Cerdanyola on es podrà donar sang de 9.30 a 13.30 h i de 16 a 20.30 h. Per donar sang cal reservar hora des del web donarsang.gencat.cat

La meitat d'unitats de sang de l'habitual

La sisena onada de Covid està tenint un gran impacte en les donacions de sang d’aquests dies. Amb l’augment de contagis de les últimes setmanes, el Banc ha detectat moltes anul·lacions de persones inscrites per donar sang que han donat positiu. 

Aquest fet s’ha afegit a la baixada de donacions que hi sol haver durant les festes de Nadal. Per aquest motiu, el Banc demana "més donacions per garantir els tractaments als hospitals i per tenir prou reserves de sang". En aquests moments es disposa de 5.000 unitats de sang, la meitat del que acostuma a ser comú. 

'La nova Generació Donant'

El Banc de Sang i Teixit vol fer visible una nova generació, la Generació Donant, formada per persones de totes les edats i que no ve marcada per l’any de naixement. "A la #GeneracióD tu tries si vols formar-ne part; tu tries si vols sumar-te al moviment dels donants de sang: de persones compromeses, generoses i altruistes", asseguren des del Banc.

Totes les persones que donin sang durant els dies de la Marató rebran una xapa distintiva del grup a què pertanyen dins de la Generació Donant. Poden ser Rookies, persones que donen sang per primera vegada; Expertes, persones que ja coneixen el procés de donació perquè sumen entre 5 i 25 donacions de sang o plasma; Masters, donants que porten acumulades més de 25 donacions de sang o plasma; i per últim Legend, aquelles persones que han donat més de 50 vegades i a més, han animat a altres a venir.

Aquelles persones que no poden donar sang per algun motiu, però que estan implicades en la donació, també tenen una insígnia. Altaveu són les persones que no poden donar sang, però animen a tot el seu entorn a fer-ho i ajuden a fer difusió de les campanyes de donació. Futurs són menors d’edat que encara no poden donar sang, però tenen clar que als 18 anys ho faran.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.