S'organitza una nova jornada de donació de sang abans de Setmana Santa

El Banc de sang se situarà a l'Ateneu en torns de martí i tarda per reforçar les reserves de sang abans de la setmana de vacances

Cerdanyola del Vallès acull una nova campanya de donació de sang el dilluns 11 d’abril amb l'objectiu de reforçar les reserves de sang abans de Setmana Santa, època en la qual baixa el nombre de donants. A la ciutat, el Banc de sang se situarà a l'Ateneu de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h.

Reforçar les reserves

Sota el lema ‘Dona sang i posa’t més content que unes pasqües’ el Banc de Sang fa una crida a la donació abans dels festius de Setmana Santa. En aquestes dates festives, menys persones vénen a donar i per això, és important reforçar les reserves durant les setmanes prèvies.

Els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat. L’activitat quirúrgica ja s’ha normalitzat, però encara s’estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. Es calcula que 173 persones necessiten sang cada dia als hospitals catalans.

Els motius més freqüents pels quals un pacient pot necessitar transfusions són els càncers, les hemorràgies intestinals, els infarts, les fractures o malalties de la sang, com anèmies.

Pasqua als punts de donació

Per agrair aquest gest solidari, a tots els punts de donació hi haurà ous de xocolata per als donants. També s'han preparat vídeos de receptors i professionals que donen les gràcies als donants i animen a compartir l’acte de donar sang amb més persones.

Per anar a donar sang cal apuntar-se al web donarsang.gencat.cat. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

- Tenir entre 18 i 70 anys
- Pesar 50 quilos o més
- En cas de ser dona, no estar embarassada

En aquests enllaços pots consultar dubtes sobre salut i viatges abans de donar sang.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.