Les organitzacions antiabocadors de Cerdanyola organitzen una Fira del Sòl

La Fira tindrà lloc el dumenge dia 3 de desembre de 10 h a 14 h a la plaça Jaume Grau i Altayó

Les organitzacions Cerdanyola sense abocadors, Refem el Centre Direccional, ADENC i Ecologistes de Catalunya han organitzat una Fira del Dia Mundial del Sòl per a reclamar a les administracions la descontaminació dels terrenys, en especial els de la Plana del Castell. 

La Fira tindrà lloc el dumenge dia 3 de desembre de 10 h a 14 h a la plaça Jaume Grau i Altayó i comptarà amb diverses activitats lúdiques, però també reivindicatives. Durant tot el matí hi haurà activitats familiars i una instal·lació de paradetes i a les 13 h es farà la lectura d'un manifest, seguit d'un concert de música swing amb el grup 'Hola que Dixie', que acompanyarà el vermut popular.

Les entitats organitzadores, recorden que a Cerdanyola "segueixen existint diverses zones amb el sòl contaminat" i assenyalen que "cal una voluntat real de preservació d'aquest bé preuat i necessari". 

 

Dia Mundial del sòl

El 5 de desembre és el Dia Mundial del Sòl. Així ho va designar l'Assemblea General de la ONU l'any 2014. És per això que el manifest de les entitats antiabocadors recorda la importància del sòl a la nostra vida i remarca que "el sòl sustenta el 90% de tota la producció d'aliments, pinsos, fibra i combustibles i proporciona matèria primera per a activitats des de l'horticultura fins al sector de la construcció".

També assenyalen que "cal apostar per polítiques de desenvolupament sostenible que no la malmetin", fixant-se amb l'Agenda per al Desenvolupament Sostenible 2030, en la qual "s'incorporen reptes que recomanen la consideració directa dels recursos del sòl, i l'atenció especialment a la contaminació i degradació del sòl en relació amb la salut i seguretat alimentària". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.