La PAH exigeix respostes per a una família sense habitatge

L'Ajuntament demana paciència per treballar en una solució per al cas del Francisco i la seva família

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) es va concentrar el dijous 16 de desembre a les 10.30 h davant de les oficines de l'Àrea Social de Cerdanyola del Vallès per exigir a una "resposta immediata" davant del cas d'una família en situació de vulnerabilitat econòmica.

Es tracta d'una parella amb dos fills menors que estan vivint en un hostal "que ja no poden pagar i en qualsevol moment poden quedar-se al carrer", segons ha informat la PAH. El consistori es reunirà amb els afectats el 23 de desembre, una data que la PAH considera massa tardana. 

Un cas "d'urgència extrema"

"La situació és crítica. No tinc lloc on anar i tinc dos fills petits". Així es va expressar durant la protesta el Francisco, el pare dels menors, que assegura haver demanat ajuda econòmica a Serveis Socials i a l'Administració pública que no li han concedit.

La PAH creu que aquest cas "ha arribat al límit" i ha demanat una reunió urgent entre la família afectada i l'Ajuntament, que el consistori ha marcat per al 23 de desembre. "Entenem que és injust perquè és un cas d'extrema urgència a què s'està donant l'esquena", assegura la PAH.

En línia amb la seva protesta, la PAH ha fet públic un document del Pla de Treball de Serveis Socials on es demana als progenitors de la família afectada una sèrie de compromisos per cobrir les necessitats bàsiques dels menors. Entre els requeriments, la plataforma crítica el punt que diu: "utilitzar la seva xarxa relacional per trobar un lloguer accessible". La PAH també ha tret a la llum un document per denunciar el que ells consideren una mala praxis per part de l'Ajuntament per no haver-los donat resposta a unes qüestions. 

Al respecte, la regidora d'Habitatge, Pepi Rivera, ha declarat que aquest cas és "d'una complexitat molt extrema" en què Serveis Socials porta temps treballant: "Tenen assignada una treballadora i una educadora social. Demano que es deixi treballar als especialistes i no fer política dels temes socials". La regidora ha contestat també a la publicació del segon document, destacant que les preguntes de la PAH eren més de 100 i demanant paciència: "No hem dit que no donarem resposta, les donarem quan puguem". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.