La PAH demana davant els jutjats que no es reprenguin els desnonaments

La PAH denuncia que amb els desnonaments es posa en risc el dret a l'habitatge i a la salut en situació de pandèmia

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Cerdanyola i Ripollet s'ha concentrat aquest 9 de juny davant dels Jutjats de Cerdanyola per exigir que no es reprenguin els desnonaments amb la tornada de l'activitat processal. Més d'una vintena de persones han participat en l'acció que ha començat a les 11.30 h.

"Parem la corba dels desnonaments", comença dient el manifest que la PAH ha llegit davant els Jutjats de Cerdanyola tal com han fet les seccions de la Plataforma a altres ciutats de l'Estat. Davant la represa de l'activitat judicial, la PAH demana que no es reprenguin els desnonaments i que es mantingui la moratòria dels desnonaments feta arran de l'estat d'alarma. A més, reclamen que s'estengui a tots els procediments, no només als casos en què s'acrediti una vulnerabilitat causada per la Covid-19.

"Denunciem que allò que el Govern va vendre com una moratòria de sis mesos només afecta alguns desnonaments de lloguer que els Jutjats acreditin com a cas vulnerable per la Covid-19", exclamen des de la PAH. En aquest sentit, la Plataforma denuncia que la resta de desnonaments no estaven inclosos en la moratòria, sinó que estaven aturats perquè no hi havia activitat processal.

La Plataforma assegura que, tenint especialment en compte la situació de pandèmia, portar a terme els desnonaments en els pròxims mesos "és un escàndol per acontentar els interessos dels de sempre: bancs, fons voltors i especuladors". "Es posa clarament en risc, no només el dret a l'habitatge de les famílies sinó el dret a la salut de tota la població", exclamen des de la PAH. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.