La pandèmia torna a nivells previs a l'estiu a Cerdanyola

Malgrat tot les hospitalitzacions per la Covid-19 segueixen sent importants

La pandèmia de Covid-19 segueix baixant la seva intensitat una setmana més a Cerdanyola. Segons les dades de la Generalitat de Catalunya, el risc de rebrot seguia baixant aquest dijous 12 d'agost i se situava als 231 punts, amb nivells ben propers a abans de la cinquena onada. La dada, tot i que segueix implicant un risc molt alt de contagi, és la meitat que fa just una setmana, quan se situava als 466 punts. 

També en els últims dies s'ha mostrat una millora molt important en els casos per cada 100.000 habitants, que tornen a baixar a més de la meitat, situant-se en els 115,84 de mitjana. Pel que fa al nombre de casos, en aquesta setmana se n'han registrat 134 casos nous, respecte als 175 de la setmana anterior, augmentant la xifra total fins els 6.022 els contagiats des del març de 2020 a la ciutat. 

Menys transmissió i hospitalitzacions gairebé estancades

Tanmateix, la taxa Rt, que mesura la velocitat a la que es reprodueix el virus, s'ha estancat i mostra una baixada gairebé imperceptible, situant-se en els 0,66 punts, respecte als 0,67 de fa una setmana. Això vol dir que els contagis es segueixen reduint, ja que cada persona contagiada no arriba a contagiar-ne cap altra de mitjana.

Cal remarcar també que la mitjana d'edat dels contagis torna a pujar i se situa als 42,14 anys. Això suggereix que la major afectació en els joves que s'havia produït durant aquesta cinquena onada comença a remetre. 

Pel que fa a la incidència més greu del virus, es manté prou estable respecte a fa una setmana. Així, s'ha passat d'11 a 10 hospitalitzats de la ciutat pel SARS-CoV-2, mostrant una mínima millora. D'altra banda s'ha de lamentar una nova mort pel coronavirus que eleva la xifra als 156 difunts des de l'inici de la pandèmia.

1.300 immunitzats més

Sobre la vacunació, segueix avançant mica en mica a Cerdanyola. Ja són 37.484 els cerdanyolencs que compten amb la pauta completa a la ciutat, vora 1.300 persones més que la setmana passada. Això implica un 64,92% de la població cerdanyolenca ja immunitzada. Per la seva banda, són 42.229 els administrats amb la primera dosi

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.