El Parc Taulí comença la campanya d’immunització contra el VRS per prevenir la bronquiolitis

S’estima que el VRS és el virus responsable d’un 80% del total de bronquiolitis i d’un 25% de les pneumònies en els menors d’un any

L’Hospital de dia de pediatria i la planta de nounats del Parc Taulí ha començat la immunització contra el virus respiratori sincicial (VRS) als nounats abans de l’alta hospitalària i als infants fins als 24 mesos d’alt risc de patir una infecció per VRS greu.

El VRS és un virus altament contagiós que es dissemina amb les secrecions nasofaríngies de les persones infectades mitjançant les gotes de saliva, constituint una de les principals causes d’hospitalització en infants menors de 2 anys.

La infecció per VRS pot tenir diverses manifestacions clíniques, des de quadres de vies respiratòries altes banals o inaparents (refredat comú), fins a episodis de bronquiolitis o pneumònies en lactants que solen ser més greus durant els primers mesos de vida. S’estima que el VRS és el virus responsable d’un 80% del total de quadres de bronquiolitis hospitalària i d’un 25% de les pneumònies en els menors d’un any suposant un 30-35% dels ingressos hospitalaris tant a planta com a l’UCI pediàtrica durant les estacions de la tardor i de l’hivern.

Els professionals de pediatria esperen que amb aquesta immunització es redueixi aquesta temporada el risc de complicacions i els ingressos per bronquiolitis i/o pneumònia per VRS dels infants menors de 2 anys.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.