La Parròquia de Sant Martí i l'ONG Labdoo recullen ordinadors per a refugiats d'Ucraïna

Els equips es poden portar a la Parròquia i les entitats demanen la col·laboració de voluntaris

La Parròquia de Sant Martí i l'ONG Labdoo organitzen una campanya de recollida d'ordinadors per a refugiats d'Ucraïna i entitats que els puguin necessitar. Des de la Parròquia es fa una crida a les famílies de Cerdanyola del Vallès que tinguin ordinadors en desús o obsolets perquè els portin a la Parròquia. Seran formatejats, actualitzats i enviats a famílies d'Ucraïna que han fugit del conlifcte al seu país.

Des de les dues entitats demanen la col·laboració de voluntaris per recollir, lliurar o acondicionar els equips informàtics. Es pot contactar amb les entitats o oferir equips escrivint a labdoo@parroquiasantmarti.net o a la mateixa parròquia (610351844).

Labdoo a Cerdanyola 

Des de fa dos anys, l'ONG Labdoo està activa a Cerdanyola. Aquesta ONG, creada ara fa deu anys als EUA per l'informàtic català Jordi Ros Giralt, es dedica a recuperar equips informàtics en desús, que son donats per particulars i empreses. Aquests equips es formategen, es deixen en perfecte estat de funcionament, s'instal·la un sistema operatiu de domini públic i el software necessari i els posa en mans de centres educatius, que posteriorment els cedeixen a estudiants sense accés a aquesta mena de recursos.

Des de la seva creació, al 2010, Labdoo ha proporcionat ordinadors a més de 500.000 estudiants de 130 països, gràcies a la xarxa de voluntaris que en aquesta dècada s'ha consolidat a nivell internacional. L'ONG va començar a treballar a Cerdanyola a través de la Parròquia de Sant Martí.

El Mossèn Joan Carles Montserrat és un apassionat de la informàtica, la qual cosa el permet fer-se càrrec, amb un equip de voluntaris, de la reparació i posada en marxa dels equips informàtics. Mossèn Joan Carles destaca especialment la transparència de tot el procés "mitjançant la web de l'ONG les persones i entitats poden tenir constància de les escoles o centres als quals son lliurats els equips que ens arriben". S'han recuperat nombrosos equips fent tot el procés, també de lliurament a altres localitats gràcies a la tasca capilar d'implantació de la Organització a localitats properes.

Actualment, s'ha demanat que es facin arribar a Manresa, per proveir d'ordinadors a famílies recentment arribades. "No cal dir que podem posar el PC amb llengua ucraïnesa, o en la que ens demanin. Ja tenim 9 equips preparats complets, en cooperació amb l'Institut Angeleta Ferrer de Sant Cugat i amb la participació de professorat i alumnat del Centre", expliquen des de la Parroquia.

En aquest moment, s'està organitzant un primer lliurament d'equips destinats a Ucraïna. "Es demana a totes les famílies o empreses que tinguin equips informàtics en desús (portàtils o pc's de sobretaula) que els portin a la parròquia, si volen col·laborar amb aquesta tasca", assenyalen. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.