La Parròquia de Sant Martí organitza activitats per Setmana Santa a Cerdanyola

La parròquia i l'Ajuntament de Cerdanyola ha mostrat la seva col·laboració presentant plegats el programa d'aquest 2024

La parròquia de Sant Martí organitza el tradicional programa d'activitats religioses per Setmana Santa, entre el 24 i el 31 de març. Enguany ha estat el primer any que s'ha presentat oficialment el programa conjuntament amb l'Ajuntament de Cerdanyola als mitjans de comunicació de la ciutat.

El diumenge 24 es farà el tret de sortida amb la primera processó del Diumenge de Rams, que culminarà davant de l'església de Sant Martí amb la benedicció dels rams a les 11.30 h i la missa a les 13 h. El sacerdot de la parròquia, Joan Carles Montserrat, va explicar que "entre setmana es farà cada dia una cosa especial". A partir de dimarts 26 hi haurà mínim una missa diària.

Dimecres 27 es farà una segona processó, la de Jesús Captiu, a les 19 h a la plaça Joan Pau II, davant de l'església. Dijous es farà una doble sessió de la solemne missa Sopar del Senyor, a les 18 i a les 19.30 h, "perquè ningú es quedi fora", segons Montserrat.

El plat fort serà el dia de Divendres Sant, que començarà a les 10 h amb el Via Crucis entre l'església del Roser i la de Sant Martí. La gran processó es farà a les 17.45 h, amb les imatges de Jesús Natzaré, Verge dels Dolors i Sant Joan Evangelista. Dissabte Sant, "un dia de silenci", es farà al vespre la solemne missa, i el Diumenge de Resurrecció es faran diverses sessions de la Missa de Resurrecció.

Parròquia i Ajuntament units

Durant la presentació de la programació, el sacerdot va ressaltar l'esperit de comunitat que la parròquia comparteix amb l'Ajuntament, una bona relació que és "un missatge de Jesús". Va remarcar també el fet que "cada cop participa més gent, cadascú segons la seva personalitat, i d'aquesta manera es creen llaços entre persones".

En aquesta línia, l'alcalde Carlos Cordón va agrair la feina que fa la parròquia: "Hi ha molt d'esforç tan vostre com dels serveis municipals". "Per a nosaltres és important que una activitat que es fa al poble se celebri de la millor manera possible i que pugui congregar tota la gent que vulgui venir", va afegir.

Cartell d'actes de la Setmana Santa de la Parròquia de Sant Martí. FOTO: Cedida

Cartell d'actes de la Setmana Santa de la Parròquia de Sant Martí. FOTO: Cedida

 

Programació de Setmana Santa

Diumenge 24 de març

10.45 h: Processó de la Borriquilla/Diumenge de Rams (recorregut: Pg cordelles, c/ Sant Marti, c/ Sant Ramón, Plaça Joan Pau ll)

11.30 / 13 h: Benedicció de la palma i Missa

Dilluns 25 de març (Dilluns Sant)

20 h: Celebració penitencial comunitària

Dimarts 26 de març (Dimarts Sant)

19.30 h: Missa

Dimecres 27 de març (Dimecres Sant)

18.15 h: Missa

19 h: Processó Jesús Captiu (recorregut: Plaça Joan Pau Il, c/ Sant Iscle, Av. Primavera, Av. Catalunya, c/ francesc layret, Plaça Joan Pau lI)

Dijous 28 de març (Dijous Sant)

17 h: Confessions

18 h: Solemne Missa Sopar del Señor

19.30 h: Solemne Missa Sopar del Señor - Lavatori de peus

22 h: Hora Santa - Vigilia del Monument

Divendres 29 de març (Divendres Sant)

10 h: Via Crucis (recorregut: Sortida parroquia del Roser, Av España, c/Sant Casimir, c/ Sant Ramon, Plaça Joan Pau Il )

12.15/13.30 h: Confessions Individuals

16.30 h: Passió del Senyor

17.45 h: Processó de Jesús Nazareno, Virgen de los Dolores y San Juan Evangelista (recorregut: Plaça Joan Pau ll, c/Sant Iscle, Av. Primavera, Av. Catalunya, c/ francesc layret, Plaça Joan Pau Il)

Dissabte 30 de març (Dissabte Sant)

21.30 h: Solemne Missa vigilia pasqual

Diumenge 31 de març (Diumenge de Resurrecció)

9 h/ 11 h/ 12.30 h/ 19.30 h: Solemne Missa de Resurrecció

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.