Les peticions de Refem i la PAH protagonitzen l'Audiència Ciutadana

L'habitatge i el medi ambient van ser els temes centrals de l'Audiència Ciutadana del mes de febrer a la sala de plens de l'Ajuntament de Cerdanyola. Les entitats Refem el Centre Direccional i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca van intervenir davant els grups municipals.

Consell de medi ambient sobre el Centre Direccional

Àngel Gaston va intervenir a l'Audiència Ciutadana del 23 de febrer en representació de l'entitat Refem. Gaston va explicar que l'objectiu de Refem és treballar per un Centre Direccional "més saludable i sostenible", i va recordar que l'entitat i altres associacions i partits van presentar un recurs contenciós administratiu contra diversos aspectes del projecte del Parc de l'Alba "que afecten la salut i el medi ambient". Assenyala que es troba en "vies de resolució".

Des de Refem demanen que l'Ajuntament convoqui un Consell municipal de medi ambient per debatre sobre el futur del Centre Direccional. Assenyalen que des de fa un any han enviat diverses instàncies, però no han rebut resposta fins a aquesta mateixa setmana, just després que l'entitat s'adrecés al Síndic de Greuges. "El silenci en les respostes de més d'un any és un atemptat contra el dret del ciutadà a conèixer i estar informat", va dir Gaston.

En resposta, la regidora d'Urbanisme, Eulàlia Mimó, va explicar que el Consell de Medi Ambient perquè l'Ajuntament té pendent rebre els resultats de l'avaluació ambiental de l'abocador de Can Planas i els detalls del projecte de resegellat. Mimó va convidar l'entitat a trobar-se al Consell i aportar les dades que demanen.

La PAH contra l'enduriment de les lleis

Representants de la PAH Cerdanyola-Ripollet van alertar de la "pobresa crònica" que afecta moltes famílies de Catalunya, i van assegurar que cada setmana reben una desena de famílies afectades. També van fer referència a la moció que posteriorment es va aprovar en contra de la proposta del PSOE de modificació de la Llei d'Enjudiciament Criminal. L'entitat va lamentar l'enduriment d'algunes lleis en referència a l'ocupació i consideren que els polítics "dèbils" es posicionen "a favor dels més forts". La moció assenyala que "amb aquesta modificació, el jutge podrà manar el desallotjament en el termini màxim de 48 hores".

Més info: Cerdanyola té nova regulació de les terrasses

Des del govern, la regidora de Serveis Socials, Pepi Rivera, va explicar que el govern traslladarà la moció als diputats del PSC al Congrès que treballen els temes d'habitatge perquè l'analitzin en profunditat. La rgeidora també va afirmar que "davant d'un desnonament s'estudia cada cas i es plantegen alternatives", així com des de Cerdanyola treballen amb l'objectiu "d'oferir accés a un habitatge digne en tots els casos"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.