Pla especial de mobilitat a Rodalies Renfe

Després de la greu incidència d'aquest diumenge, Rodalies Renfe ha presentat un pla especial de mobilitat

Una incidència en el sistema de telecomunicacions d'Adif va paralitzar, durant el dia d'ahir, la circulació de trens a tota la xarxa catalana I afectant a totes les línies de Rodalies (per Cerdanyola del Vallès passen les línies R3, R7, R12, R4 i a Cerdanyola-Universitat també la línia R8), ni de regionals, ni de trens de Llarga Distància van circular per via convencional a Catalunya.

Per aquest motiu, Rodalies va presentar aquest diumenge al vespre un pla especial de mobilitat en coordinació amb Adif i la Generalitat.

Aquest pla es va presentar  després de la incidència que ha afectat de ple la jornada electoral i ha repercutit en milers de persones a causa d'un robatori de coure. 

Renfe també ha informat que reforçarà el personal d'informació i atenció al client a les estacions. El pla de transport, pel que afecta a les línies que passen per Cerdanyola, és el següent:

► R3: Circulació entre Puigcerdà i Montcada-Ripollet, amb dos trens per hora i sentit. Des de Montcada-Ripollet s'establirà un servei alternatiu per carretera fins a l'estació de Sagrera-Meridiana, on els passatgers podran agafar el metro.

► R4 Nord: Circulació fins a Fabra i Puig i enllaç amb el metro. Tres trens per sentit i hora entre Manresa i Fabra i Puig. En hora punta, hi haurà un 33% del servei, mentre que la resta del dia funcionarà al 50%. Viatgers de Manresa, Terrassa i Sabadell es redirigiran als FGC.

► R4 Sud: Circulació entre Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat amb quatre trens per sentit amb la freqüència habitual. 

► R7: Continuarà sense servei i els passatgers podran anar fins a Cerdanyola amb l'R4 i des d'allà hi ha autobusos fins a la UAB. També hi ha el Bus Exprés 3. 

► R8: Sense afectacions.

► R12: Circulació entre Cerdanyola i Lleida.

Les línies R3 i R4 podrien ser les més afectades i el procés podria durar dos mesos

Segons Adif, la incidència més greu és la que afecta les línies R3 i R4 amb "danys estructurals" i podrien trigar "dos mesos a recuperar la normalitat".

Rodalies també ha informat que hi haurà més personal tant d'informació com d'atenció al client en totes les estacions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.