Plans Locals d’Ocupació reflexiona sobre feminisme, LGTBIQ+ i diversitats funcionals

Es tracta d'un taller de formació on participen individus de diversos sectors professionals

El Servei de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cerdanyola va organitzar dimarts 21 de febrer un taller de formació sobre feminisme, LGTBIQ+ i diversitats funcionals, en el marc dels Plans d'Ocupació Locals. Són plans inclosos en el programa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona 2023 on participen diversos perfils professionals: Agents Cívics, electricistes, auxiliars administratives, oficial de construcció, personal de cultura i personal tècnic.

La formació va tenir una durada de dues hores, va ser de format participatiu i dinàmic, i l’objectiu era reflexionar sobre el feminisme i les diversitats sexuals i de gènere a través del diàleg i les dinàmiques de grup.

Conceptes clau del feminisme

El marc teòric del taller va incloure el debat sobre conceptes clau del feminisme, com les dimensions del gènere, les desigualtats de gènere, el sistema cisheteropatriarcal, les microviolències, les LGTBIQ+fòbies, el patriarcat i les violències masclistes.

Durant el taller també es va destacar el servei municipal vinculat a les polítiques feministes de la ciutat: el Servei d’Informació i Atenció a les Dones i les Diversitats Sexuals i de Gènere, ubicat a l’Espai de Recursos Feministes: “La Caseta”, al carrer de les Belles Arts, 19.

Quina rebuda ha tingut el taller?

La valoració dels tallers ha estat molt positiva, tant per part de les persones participants com dels serveis organitzadors, apunta l'Ajuntament. "La voluntat de l’equip de govern és la de continuar treballant per incorporar la perspectiva de gènere a totes les polítiques públiques", assenyalen.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.