La Plataforma NO Tribut anuncia una concentració unitària a Barcelona

El 28 de gener es farà una concentració unitària a la plaça Sant Jaume de Barcelona contra el tribut metropolità

Centenars de persones es van concentrar aquest 15 de gener a la plaça Francesc Layret de Cerdanyola del Vallès per protestar contra l'aplicació del tribut metropolità. La Plataforma NO Tribut va anunciar que participaran en l'Audiència Ciutadana del pròxim 30 de gener a l'Ajuntament i que traslladaran la concentració a aquell mateix dijous, en comptes dels dimecres.

Ignacio Laguna, com a portaveu de la Plataforma NO Tribut, va explicar que l'Ajuntament de Cerdanyola els va comunicar que fins al moment no havien rebut resposta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) respecte als recursos presentats al mes de desembre. La Plataforma ha indicat que del voltant de 16.000 propietaris que hi ha a Cerdanyola, uns 5.000 ja han presentat un recurs a través de l'OAC municipal demanant la devolució dels rebuts de 2019. A més, senyalen que hi ha gent que no ha pagat perquè el cobrament no ha estat degudament notificat.

La Plataforma va recordar que el ple de l'Ajuntament va aprovar presentar un contenciós administratiu en cas que l'AMB no oferís resposta al seu recurs. Tot i això, Laguna va apuntar que l'AMB està obligada a contestar els recursos però, després de mantenir reunions amb l'Àrea, els han assegurat que es troben desbordats a causa de la gran quantitat de recursos que s'han presentat.

Des de la Plataforma demanaran a l'Ajuntament informació sobre les aportacions de Cerdanyola a l'AMB durant els últims anys, que informi sobre les inversions de l'Àrea Metropolitana a la ciutat i que expliqui l'estat de les reclamacions i recursos que ja s'han fet. A més, preguntaran quan es presentarà el contenciós administratiu a l'AMB per no haver contestat al recurs en el temps màxim establer legalment.

Per una altra banda, la Plataforma va indicar que el 28 de gener s'ha convocat una concentració unitària dels municipis afectats pel Tribut Metropolità a la plaça Sant Jaume de Barcelona.