Platges i propostes refrescants per a compartir amb el teu gos

Aquest dimecres 21 de juliol se celebra el Dia Mundial del Gos

Aquest dimecres 21 de juliol es commemora el Dia Mundial del Gos, una efemèride que ret homenatge a l'animal de companyia per excel·lència i que recorda que mereixen tenir una vida digna, sobretot en aquesta època de l'any en la qual, malauradament, els abandonaments es disparen. 

Per aquest motiu, des del TOT Cerdanyola fem un repàs de platges i propostes refrescants per gaudir de les vacances amb els peluts de la casa. 

En aquests sentit, cal recordar que a la majoria de platges de Catalunya, l'accés de gossos està prohibit durant l'època estival però és competència de cada ajuntament regular aquests espais i en els darrers anys, cada cop més municipis costaners dediquen espais específics per a mascotes i els seus propietaris, atenent una demanda creixent d'una part important de la ciutadania. 

 

Platja per a gossos a Barcelona. FOTO: Ajuntament de Barcelona

Platja per a gossos a Barcelona. FOTO: Ajuntament de Barcelona

Província de Barcelona 

Platja de Les Salines. Cubelles 

Es tracta d'una platja 450 metres acotada per a gossos, molt a prop de la central tèrmica. La zona compta amb font per a gossos però no té dutxes. Aquesta platja, que es caracteriza per la seva sorra fina, és perfecta per aquells gossos que tenen por a l'aigua profunda. 

Platja de Ponent. Mataró

Aquesta platja és una de les novetats d'enguany, que justament ha entrat en funcionament aquest dimarts 20 de juliol, després de les demandes ciutadanes perquè la ciutat costanera tingui un espai on els gossos puguin accedir per refrescar-se en l'època de més calor. Amb una superfície aproximada de 1.800 metres, i el microxip és un requisit impresindible per entrar-hi. 

Platja de Llevant. Barcelona

És la platja ubicada davant del barri de Diagonal Mar. La zona està delimitada per unes tanques de fusta. Per accedir-hi cal portar la documentació conforme el gos està censat i que té microxip. Té 450 metres, i hi ha dutxes per a gossos i persones. Només permet un aforament de 100 gossos. L’horari és de 10.30 a 19.30 hores.

Cala Vallcarca. Sitges

Aquesta cala queda una mica aïllada respecte les altres i té al seu entorn un petit bosquet però és l'única de Sitges que permet l'entrada de gossos. També està envoltada d'una fàbrica de ciment. Hi ha dues platges més a Sitges on els banyistes van amb els seus gossos tot i estar prohibida l'entrada. Es tracta de les platges de Grills i de Les botigues. 

Platja La Picòrdia. Arenys de Mar

Arenys també té un espai de la platja de Cavaió habilitat per a gossos. És la platja a tocar de Canet de Mar. D'aquesta manera, els animals poden accedir-hi durant tota l'època de bany, sense restricció horària. A aquesta platja només poden accedir-hi els gossos que estiguin censats a l'Ajuntament d'Arenys. 

Platja de Poblenou. Pineda de Mar

Petita platja de 100 metres situada a Pineda de Mar, just davant del càmping Caballo de Mar. L'espai compta amb dutxes i els gossos han d'anar identificats amb el xip. 

Platges a les que es pot anar amb les nostres mascotes. FOTO: N.E

Platges a les que es pot anar amb les nostres mascotes. FOTO: N.E

 

Província de Girona

Platja de Rubina. Castelló d'Empúries

És la primera platja de Catalunya que va acceptar gossos i és coneguda localment com la "platja salvatge" ja que no té edificis a tocar. Té una superfície molt extensa i hi ha aparcament fàcil molt a prop de la sorra. Fins i tot han rebut trucades d'altres consistoris catalans per demanar l'ordenança que així ho permet i copiar-ne el model. La zona està delimitada i és la part que està més al nord, en direcció Roses, la que permet l'accés als gossos.

Platja el Rec del Molí. Estartit

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí també va ser pioner en destinar una part de les seves platges al bany amb gossos. El consistori va haver de delimitar la zona a un espai d'uns 600 metres quadrats per tractar-se d'un Parc Natural. L'espai està delimitat amb pals i cordes i compte amb unes vistes magnífiques. 

Platja per a gossos de l'Estartit. FOTO: Redacció

Platja per a gossos de l'Estartit. FOTO: Redacció 

 

 

Província de Tarragona

Cala Bon Caponet i Cala del Cementiri. Ametlla de Mar

Es tracta de dues cales petites de roca i pedra. Ideals per la tranquil·litat que proporcionen tot i que l'accés no és fàcil, la Cala Bon Caponet es troba a 500 metres del municipi i s'hi pot anar caminant. 

Bassa de l'Arena. Delta de l'Ebre

També s'hi permet l'accés als gossos sense restricció durant tot l'any. La platja està senyalitzada anant des de Deltebre en direcció Riumar. Envoltada d'un entorn verge i amb sorra fina, ideal pels gossos. 

Parc aquàtic per a gossos

Una altra opció refrescant i divertida és la de gaudir dels parcs aquàtics especialment dedicats pels gossos. Fa uns anys, a la Roca del Vallès es va obrir el primer parc aquàtic per a gossos, oferint un espai d'oci sense precedents al país.

Aquest Aqua Park Canino, ofereix un gran llac central amb una rampa de salts, una zona amb menys fondària per a aquells que no estiguin acostumats a remullar-se tant, un llac més petit, una zona de dunes i 5.000 metres quadrats de zones verdes per al joc lliure de les mascotes amb els seus amos. 

Aqua Park Canino. FONT: Facebook de Perros al agua/ Aquapark Canino

Aqua Park Canino. FONT: Facebook de Perros al agua/ Aquapark Canino 

Llac petit de Terrassa

Per últim, i no molt lluny de Cerdanyola, es troba el llac petit de Terrassa. Es tracta d'un petit pantà situat a les afores del municipi veí, i és el lloc ideal tant si al teu gos li agrada nedar o no. Hi ha molta vegetació a la zona on es pot distreure olfatejant i també per passejar als voltants. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.