El preu de la tarifa de l'aigua s'incrementarà a Cerdanyola

La factura de l'aigua es podria incrementar un euro per persona i per mes

El consell d'administració de l'Aigua Ter-Llobregat, del qual forma part el municipi de Cerdanyola del Vallès, ha proposat apujar un 33,7% la seva tarifa mitjana, que passarà de 0,74 a 0,99 euros per metre cúbic. L'increment haurà de ser validat pel Consell de la Xarxa Ter-Llobregat i al Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua. Segons ha detallat la companyia, la pujada es començaria a aplicar el gener de l'any vinent i tindria un impacte d'un euro per persona i mes, malgrat que l'import definitiu pot variar en funció de cada municipi.

Entre els motius de la pujada, que acaba amb una congelació de preus vigent des del 2017, hi ha la sequera, el preu de la llum i el sobrecost que causa en l'ús de plantes dessaladores. Aigua Ter-Llobregat, que gestiona la xarxa d'abastament d'aigua que dona servei a més del 90% de la població de Catalunya, recorda que ha mantingut la seva tarifa congelada des de fa sis anys. 

Al context de sequera s'hi suma la voluntat ede reduir la captació d'aigua del Ter a partir del 2024, fet que segons preveu ATL implicarà un major ús de les plantes dessalinitzadores, que tenen una despesa energètica més gran que les plantes potabilitzadores tradicionals. A més, s'argumenta que més enllà d'incrementar-se l'ús de l'energia, pujarà també el seu cost, ja que el nou contracte de subministrament d'energia elèctrica per al període 2023-2025 ha patit un augment del 50% en el preu del kWh.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.