La primera Festa de l'Esport Inclusiu escalfa motors

L'esdeveniment tindrà lloc el 16 d'abril al Parc Xarau amb la participació de diferents entitats

El pròxim diumenge 16 d'abril es viurà la primera edició de la Festa de l'Esport Inclusiu a Cerdanyola del Vallès. Durant la jornada, impulsada per l'Ajuntament i entitats de la ciutat, es faran activitats esportives inclusives per a persones amb diversitat funcional i amb diferents discapacitats. Per participar en els diferents esports cal inscriure's prèviament al web de la festa

Es tracta d'una activitat festiva amb esperit participatiu i no competitiu que barreja la pràctica esportiva de diferents esports de forma inclusiva. Les activitats esportives estaran distribuïdes pel Parc de Can Xarau.

Les activitats estaran organitzades per entitats esportives locals com el Club Bàsquet Cerdanyola, Cerdanyola Crossfit, Club Bàsquet Femení Cerdanyola, Cerdanyola Futbol Club, CIM Project, Club Tennis Taula Ripollet i Cerdanyola Atletisme i Triatló. També hi col·laboren altres entitats: Aspadi, Qòreo Dance Studio, Fundació Barcanova, La Gresca, Visual TEAF, Sindicat de Mares de la Diversitat Funcional, L'Onada, l'Associació Tortuga, Catalònia Fundació Creactiva, Mag Igor, Zape i Caulababa.

 

Com serà la festa?

La Festa de l'Esport Inclusiu arrencarà a les 10 h amb una recepció i distribució de targes a totes les persones inscrites a les activitats així com a les persones que es vulguin inscriure durant el mateix dia fins a cobrir el nombre màxim de participants establert en 300 persones.

A les 11 h es posaran en marxa totes les estacions amb les diferents activitats esportives programades i amb una distribució per grups a cadascuna de les estacions que aniran rotant durant les dues hores que duren les activitats. Les persones participants portaran una targeta com a dorsal amb el seu nom i un distintiu de cada activitat. Una vegada realitzada l'activitat, aquesta serà marcada pels controladors fins a omplir o realitzar totes les activitats esportives.

 

La realització d’un mínim de dos o tres activitats donarà dret a cada participant a l’obtenció d’una medalla commemorativa de la Festa de l’Esport Inclusiu de Cerdanyola. 

El presentador i animador de la matinal d'activitats serà el cerdanyolenc Mag Igor i, en paral·lel a les activitats esportives, la companyia local Caulababa amenitzarà el matí amb escenes humorístiques relacionades amb el món de l'esport. Per tancar la festa, es realitzarà una sessió de dansa adaptada a càrrec de Qòreo Dance oberta a la participació de tothom.

 

Cerdanyola, impulsora de l'esport adaptat

Al novembre de 2021, Cerdanyola va viure amb èxit un altre esdeveniment esportiu dedicat a les persones amb diversitat funcional i diferents discapacitats. Una seixantena de persones van participar en la primera Cursa Inclusiva i Adaptada per a infants i joves feta a la ciutat, en el marc de la Festa Major de Sant Martí.

Més info: FOTOS: Les imatges de la 1a Cursa Inclusiva i Adaptada infantil i juvenil de Cerdanyola

La iniciativa va ser obra del Club Inclusiu de Muntanya, CIM Project, i el Sindicat de Mares en la Diversitat Funcional. La cursa va comptar amb participants d’arreu de Catalunya i es va replicar a altres indrets després de nèixer l’agost de 2021 a Barcelona.

A més a més, aquest mateix mes, els esportistes de Cerdanyola han estat protagonistes dels Jocs Special Olympics 2023 celebrats a la ciutat de Granollers els dies entre el 31 de març i el 2 d’abril. Hi van participar 43 esportistes d’Aspadi, i la Catalònia Fundació Creactiva també va ser-hi present en les modalitats d’atletisme, gimnàstica artística, bàsquet, petanca i futbol. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.