La prohibició de pujar patinets elèctrics al transport públic s'allarga fins al 31 d'octubre

L'ATM demana tres mesos més per trobar una proposta definitiva que reguli l'accés dels vehicles de mobilitat personal

La prohibició temporal de pujar patinets elèctrics al transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona s'allarga fins a la tardor. En principi el veto acabava el pròxim 1 d'agost, però l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha apostat per allargar-lo tres mesos més, fins al 31 d'octubre, per tal que el grup de treball que estudia el tema trobi una proposta definitiva per regular l'accés d'aquests vehicles de mobilitat personal. L'ATM va prohibir els patinets elèctrics al transport públic l'1 de febrer, després que un aparell explotés i s'incendiés en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat. Actualment, incomplir la mesura suposa una sanció de fins a 200 euros.

 

Tal com ha promès l'ATM aquest dimecres, la normativa definitiva de patinets tindrà en compte "aspectes essencials" de salut pública i seguretat, però mantindrà també l'objectiu final d'afavorir la intermodalitat i la inclusió d'aquests vehicles al transport. Segons s'ha detallat en un comunicat, el grup que analitza el tema està recollint les veus d'agents com els bombers, els operadors o experts en seguretat industrial, entre d'altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.