El projecte pel futur de la carretera de Barcelona s'inclou en un programa europeu d'urbanisme

El programa europeu Ri-Connet requereix la participació de la ciutadania i altres àmbits de la societat

La carretera de Barcelona i els barris del seu entorn, a través de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, han estat seleccionats per formar part de la xarxa Ri-Connect del programa Urbact. Es tracta d'un projecte europeu que es centra a promoure projectes dins els criteris de l’Agenda Urbana i que està format per ciutats com Manchester, París i Amsterdam.

Des de l'Ajuntament de Cerdanyola expliquen que la xarxa Ri-Connect d'Urbact està integrada per grups de treball de 8 ciutats i àrees metropolitanes europees amb la finalitat d’estudiar la transformació d’entorns urbans que són complexos pel fet d’estar travessats per infraestructures importants. Així, s'ha inclós l’eix de la carretera de Barcelona al seu pas per Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac i Barberà del Vallès per formar-ne part. 

"Es tracta d’una zona de teixits urbans que tot i estar molt pròxims físicament entre ells, estan molt desconnectats per grans infraestructures com són el tren, el riu i l’autopista. Aquesta separació física de zones habitades tant properes, fan de l’àmbit de la carretera de Barcelona un lloc poc amable per a la ciutadania amb sorolls, contaminació, poca vegetació, difícil de travessar caminant…", assenyalen des del consistori cerdanyolenc. 

Quin és l'objectiu del projecte?

Cada grup de treball de la xarxa Ri-connect (Manchester, París, Gdansk, Amsterdam, Krakow, Porto, Thessaloniki i Cerdanyola-Ripollet-Montcada-Barberà) estudiarà l’àmbit concret de la seva ciutat o àrea metropolitana amb l’objectiu de proposar una transformació sostenible que permeti tornar a connectar els espais que van ser desconnectats per diferents infraestructures en el seu moment. Aquests projectes es posen en comú en reunions internacionals en les que participen els diferents equips de treball, dels quals l’Ajuntament de Cerdanyola en forma part, amb l’objectiu de compartir experiències i aprenentatges i millorar així la pròpia proposta.

El projecte requereix la participació de diferents àmbits de la zona: ciutadania, estaments polítics, associacions, tècnics de les administracions implicades… "L’objectiu és que el resultat del projecte de transformació de les infraestructures que uneixen a Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Barberà doni resposta a les necessitats reals i globals del territori", destaca el consistori. L’Àrea Metropolitana de Barcelona, qui lidera el projecte, vol recollir una primera opinió de la ciutadania a través d’un qüestionari que es pot omplir a www.cerdanyola.cat/urbact.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.