Proposen construir dos grans molins de vent de 115 metres a Collserola

És un projecte de l'entitat Viure de l'Aire per produir energia verda prop del lloc de consum

L'entitat Viure de l'Aire ha proposat ubicar dos grans aerogeneradors al Parc Natural de Collserola per incrementar el percentatge d'energia verda produïda a Barcelona i a l'entorn. La iniciativa també busca conscienciar la ciutadania de la necessitat d'un canvi del model energètic.

El disseny presentat consistiria en dos molins de vent de 115 metres d'alçada i un diàmatres de les aspes de 170 metres. Les ubicacions plantejades són per la banda de Cerdanyola del Vallès. L'entitat ha portat el projecte al Germinador Social, un concurs per estimular la creació d'idees que afavoreixin un canvi de model energètic. 

El projecte es finançaria amb les aportacions de centenars o milers de petits inversors fins a arribar almenys als 12 milions d'euros. L'energia produïda arribaria a l'equivalent al consum de més de 8.000 famílies o a posar plaques fotovoltaiques a unes 90 illes de l'Eixample.   

"Volem generar energia elèctrica de forma distribuïda amb un recurs autòcton i a prop dels centres de consum"

"Volem generar energia elèctrica de forma distribuïda amb un recurs autòcton i a prop dels centres de consum. Es tracta d'un projecte singular on la rendibilitat econòmica no és l'objectiu ni tampoc es basa en l'eficiència, sinó la responsabilitat i conscienciació ciutadana, aprofitant la instal·lació i el projecte com a eina d'educació ambiental", explica l'associació.

El projecte el formen 2 aerogeneradors de 6 MW de potència cadascú que produiran 29 GWh a l'any. Això vol dir que més de 8.800 llars de Barcelona podran ser abastides amb aquesta energia elèctrica 100% renovable, evitant així l'emissió anual de 7.000 tones de CO2 a la nostra atmosfera.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.