Protecció Civil activa l'alerta per inundacions aquesta tarda de divendres

El Meteocat preveu pluges intenses entre les 12 i les 18 h d'aquest 5 d'agost que afectaran el Vallès Occidental

Protecció Civil ha activat el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya, l'Inuncat, d'acord amb les prediccions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya de fortes precipitacions a partir d'aquest migdia.

Es preveu que la franja de més intensitat pel Vallès Occidental sigui entre les 12 i 18 h, temps en què el llindar de pluja pot superar els 20 l/m² en 30 minuts. A més, les pluges podran anar acompanyades de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent.

Davant d'aquesta situació, la subdirectora de Protecció Civil, Imma Solé, ha demanat extremar la vigilància en els desplaçaments i activitats a l'aire lliure durant la tarda de divendres. En declaracions a Catalunya Informació, Solé ha recomanat buscar informació sobre la previsió meteorològica i del trànsit abans de desplaçar-se.

La subdirectora ha advertit del perill de les zones inundables, com són les lleres de torrents, rieres i rius, que poden créixer de forma sobtada i més ara que estan secs. Per això, ha demanat que no s'aparquin vehicles en aquestes zones i, sobretot, que no s'hi facin activitats, com acampades.

D'altra banda, Solé ha recordat que aquestes precipitacions poden ser molt intenses de cop. En cas d'estar conduint i ser sorprès per un xàfec, la subdirectora ha demanat aturar-se i esperar que passi la pluja en algun lloc segur.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.