Protecció Civil activa l'alerta del Pla INFOCAT per l'elevat risc d'incendi forestal

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la setmana seguirà amb temperatures molt altes acompanyades d’un descens acusat de la humitat relativa

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta nit la fase d’Alerta del Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) davant del risc d’incendi forestal previst a partir de demà i els propers dies. Segons el Departament d’Acció Climàtica durant la propera setmana gran part del territori s’assoliran nivells molt alts de perill d’incendi i puntualment el perill podria ser extrem.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la setmana seguirà amb temperatures molt altes acompanyades d’un descens acusat de la humitat relativa. Aquesta situació sostinguda durant tota la setmana, els pics de calor que hem patit aquest estiu i la sequera acumulada fan que estiguem davant d’una setmana crítica pel que fa al risc d’incendi.

En aquest sentit, aquest diumenge 20 d'agost s’ha reunit el Comitè Tècnic del Pla INFOCAT, amb tots els cossos d’emergències i organismes implicats, per fer seguiment de la situació de risc prevista i valorar l’activació del Pla INFOCAT.

Des de Protecció Civil es demana a la ciutadania extremar les precaucions prop de zones boscoses, i en cas de veure foc o fum trucar ràpidament al telèfon d'emergències 112. Davant aquesta situació, el Cos d’Agents Rurals ha activat a partir d'aquest dilluns 21 el nivell màxim del Pla Alfa, el nivell 3, a un total de 70 municipis de 13 comarques de Catalunya. A més, hi haurà 35 comarques amb nivell 2, 4 en nivell 1 i 1 en nivell 0.

En aplicació del nivell 3 del Pla Alfa, es restringirà l’accés a 7 espais naturals de Catalunya: Garraf, Montsant, Montmell-Marmellar, els Ports, Montsec d’Ares, Montsec de Rubies i Baronia de Rialb. A més, també s’han suspès les autoritzacions de qualsevol activitat que pugui suposar risc d’incendi a les comarques i municipis on hi hagi activat el nivell 3 del Pla Alfa.

 

Crida a la prudència

El Cos d’Agents Rurals fa una crida a la prudència davant la situació complicada de perill d’incendi forestal. Recomana no freqüentar les zones forestals i espais naturals, especialment en les hores de màxima insolació. I recorda que és prohibit fer foc i qualsevol activitat amb risc d’incendi. En cas de detectar alguna negligència o una columna de fum, cal alertar de la situació a través del telèfon 112.

Es recomana, davant la planificació de qualsevol activitat en el medi natural, consultar el nivell de Pla Alfa activat per Agents Rurals a la zona en aquell moment. Podeu consultar el mapa interactiu al web: https://interior.gencat.cat/plaalfa

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.