El pròxim curs escolar serà presencial, amb grups estables i amb més professionals

El Govern de la Generalitat invertirà 370 MEUR extres al sistema educatiu el proper curs i contractarà almenys de 5.000 nous professionals

El Govern de la Generalitat ha anunciat que el pròxim curs escolar començarà de forma presencial i mantenint grups estables entre l'alumnat. A més, s'ha confirmat la contractació de 5.000 professionals nous. 

Aquest 29 de juny en roda de premsa, el conseller d'Educació, Josep Bargalló ha explicat com serà l'inici del curs 2020-2021. L'alumnat de Catalunya reprendrà les classes en grups estables, dins dels quals no caldrà mantenir distàncies ni portar mascareta. Bargalló ha detallat que no establiran ràtios per aquests grups i el 23 de juliol cada centre haurà de tenir el seu pla d'organització.

 

El vicepresident del Govern, Pere Aragonés, ha assegurat que "al setembre tots els centres educatius obriran amb normalitat i amb seguretat". Per garantir-ho, expliquen des del Govern, s'invertiran 370 MEUR extres al sistema educatiu el proper curs i contractarà un mínim de 5.000 nous professionals. En concret, 233 MEUR es destinaran a aquesta contractació, 33 MEUR a millorar les necessitats educatives i lluitar contra la segregació i 103MEUR per iniciar un pla digital.