Pugen els contagis per Covid-19 i es registren les primeres hospitalitzacions

A les escoles i instituts de Cerdanyola hi ha 520 persones confinades

La incidència de la Covid-19 a Cerdanyola del Vallès va en augment i en l'última setmana s'han registrat les primeres tres hospitalitzacions a causa dels efectes del coronavirus. El risc de rebrot se situa en 865 amb 123 casos positius entre el 14 i el 20 de novembre. Dies abans s'havien superat els 900 punts de risc de rebrot amb al voltant de 115 positius.

Tres hospitalitzacions

El 3 d'octubre de 2021 va rebre l'alta l'últim cerdanyolenc que havia estat hospitalitzat a causa de la Covid-19. Aquest 19 de novembre van ser ingressades dues persones de la ciutat, una d'entre 50 i 59 anys i l'altra d'entre 80 i 89, i el dia 23 va ser hospitalitzada una persona d'entre 60 i 69 anys.

Així, actualment hi ha tres persones de Cerdanyola ingressades a l'hospital. El TOT no té accés a dades per saber si les persones ingressades compten o no amb la vacunació contra el coronavirus, però ha pogut comparar la gravetat dels casos simptomàtics respecte a anteriors onades de contagis.

Al juliol, quan la cinquena onada va arribar als 1.092 punts de risc de rebrot, hi va haver fins a 12 persones de la ciutat hospitalitzades. En l'onada anterior, a l'abril d'aquest any es va arribar també als 12 ingressats. Al mes de gener de 2021, amb més de 700 punts de risc de rebrot, la xifra d'ingressats era de 19. En la segona onada, ara fa més o menys un any, l'octubre de 2020, també hi havia gairebé una vintena d'hospitalitzats. Sobre la primera onada del març de 2020 no hi ha dades dels ingressos, però sí de les morts, que amb 645 punts de risc de rebrot superaven la quinzena en una setmana a l'inici de la pandèmia.

Nous positius

En les últimes setmanes s'ha disparat el nombre de contagis registrats a la ciutat. Fa un mes, es registraven dos contagis setmanals i ara s'han superat els 120 casos en l'última setmana. També han augmentat les proves diagnòstiques que se'n fan. Entre el 14 i el 20 de novembre es van fer més de 2.000 PCR i test d'antígens.

En aquest mateix període, van arribar 50 casos amb símptomes, dels quals el 9,88% va acabar sent positiu detectat per un test d'antígens (prova que es fa als centres sanitaris quan es presenten símptomes compatibles amb la Covid-19).

Més positius entre els menors d'edat

En aquesta nova onada s'està posant el focus en la incidència del virus en els menors d'edat que encara no han rebut la vacuna. D'aquesta franja, el 81,9% dels joves entre 12 i 19 anys ja compten amb la pauta completa a Cerdanyola. Tot i això, les persones menors de 19 anys representen el 38% dels casos positius dels últims set dies. També destaca la incidència en la franja de 40 a 49 anys, sent el 20% dels casos.

 


520 confinats a les escoles

Els casos positius als centres educatius de Cerdanyola han obligat a confinar 521 persones de 13 escoles i instituts diferents, en data del 24 de novembre. El 18% dels confinats són casos positius. El centre més afectat és l'Escola Municipal La Sínia amb 206 confinats i 45 positius. És la segona escola amb més confinats del Vallès Occidental per darrere de l'Escola Thau de Sant Cugat (284 confinats).

També superen el centenar de persones confinades el Col·legi Montserrat (117 confinats i 16 positius) i l'Escola Carles Buïgas (116 confinats i 14 positius). Així mateix hi ha persones confinades i casos positius l'Escola Serraparera, l'escola Escaladei, l'Escola Saltells, al Turó de Guiera, Flor de Maig, Escola Bellaterra, l'IES Banús, a l'IES Forat del Vent, l'IES Gorgs, l'Escola Ramon Fuster i el Vitae Campus de la UAB.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.