Punt final a l'obligació de portar mascaretes en centres sanitaris

La mesura entrarà en vigor quan es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat

Les mascaretes ja no seran d'ús obligatori en centres sanitaris, sociosanitaris i farmàcies, després que el Consell de Ministres ho hagi aprovat, el dimarts 4 de juliol. Amb això, punt final a l'obligació de dur mascaretes quasi 3 anys després de la seva aprovació, el 27 de desembre del 2020, tot i que seguirà sent recomanable. La mesura serà efectiva un cop es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que es preveu que sigui entre el dimecres 5 i el dijous 6 de juliol.

La mesura té efecte als hospitals, centres de salut, farmàcies, residències, clíniques dentals, centres de reproducció assistida i centres d'atenció especialitzada. D'altra banda, seguirà sent obligatòria en les zones hospitalàries amb malalts crítics o immunodeprimits, quiròfans i unitats de cures intensives.

Durant el Consell de Ministres, i tal com ha recollit ACN, el ministre de Salut, José Miñones, ha volgut recordar totes les víctimes de la pandèmia i també la tasca de tots els professionals sanitaris. A més, ha destacat que la vacunació ha permès que el 93% de la població estigui protegida i ha estat "essencial" perquè poder adoptar aquesta mesura.

Segons el ministre de Sanitat, malgrat que la Covid-19 encara segueix vigent, "està controlada" i ha apuntat que cal "donar per finalitzada la crisi sanitària i totes les mesures extraordinàries que s'han adoptat aquests mesos". "Avui fem un pas important i tanquem un episodi provocat per la pandèmia", ha dit, i "sortim molt més forts d'aquesta crisi sanitària".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.