Quatre gorgs on banyar-se en aigua dolça a tocar de Cerdanyola

Aprofitar les vacances per a endinsar-se en la natura i refrescar-se en aigua que no sigui de mar és també una opció bona

L'estiu sol ser sinònim de platja, però quan queden massa lluny una opció d'aigua dolça són els rius i gorgs. Catalunya és mar però també molta muntanya, i és una zona ideal i amb múltiples opcions per gaudir d'aquesta possibilitat durant els mesos de més calor. El TOT proposa cinc gorgues per descobrir aquest estiu.

Gorg de La Mola (Sant Andreu de la Barca)

A tocar de Molins de Rei, endinsat en el petit poble de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, es troba el Gorg de la Mola. S'hi arriba en només 20 minuts des de Cerdanyola en cotxe, i l'accessibilitat és senzilla i està senyalitzada des del carrer Lluis Companys del poble. Cal caminar pocs minuts per una carretera fins a trobar el desviament fon un cartell indica l'inici de la ruta. Es poden trobar un parell d'estanys amb aigua, tot i que la prfunditat dependrà de la sequera.

Gorg de la Mola. FOTO: Cedida

Gorg de la Mola. FOTO: Cedida

 

Salt d'aigua de la Rierada (Molins de Rei)

A tocar del gorg anterior, la també coneguda com a cascada de Molins de Rei també es troba a uns 20 minuts de Cerdanyola. Ubicat al Parc Natural de Collserola, s'hi pot arribar fent diferents rutes circulars i accessibles per als infants. El salt d'aigua és al mig de la riera de Vallvidrera, que acaba desembocant al riu Llobregat, a l'altura de Molins de Rei.

Salt d'aigua de la Rierada. FOTO: Artur Ribera

Salt d'aigua de la Rierada. FOTO: Artur Ribera

Salts de Cabrera d'Anoia (Anoia)

A uns 40 minuts en cotxe des de la ciutat, la ruta recorre l'entorn de les Valls de l'Anoia, un territori que ha estat catalogat com a Espai d'Interès Natural. Envoltats de bosc, els torrents que van a desembocar al riu Anoia hi formen salts d'aigua de gran bellesa. A través de la ruta podreu descobrir els valors naturals dels engorjats, els boscos i els espais agrícoles que configuren el paisatge de les Valls de l'Anoia.

Gorgues de Sadernes

Gorgues de Sadernes

Gorg del Pare (Mura)

A 20 minuts caminant des de Mura, un poble del Bages, es troba aquesta cascada imponent que pertany al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Mura es troba a 50 minuts en cotxe de Cerdanyola, però el viatge val la pena no només pel gorg; es pot aprofitar i fer una passejada pel poble, que té un encant especial.

Gorg del Pare, a Mura. FOTO: Google Maps

Gorg del Pare, a Mura. FOTO: Google Maps

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.