Quines són les feines més sol·licitades al Vallès Occidental?

La Diputació de Barcelona ha elaborat un rànquing amb les deu ocupacions més sol·licitades

La Diputació de Barcelona ha elaborat un rànquing amb les deu ocupacions més sol·licitades a la província de Barcelona recollides al web d'ofertes Xaloc de la Diputació de Barcelona, durant el primer semestre de l'any. En concret, al Vallès Occidentalempleats administratius amb tasques d'atenció al públic (8,59%), personal de neteja (7,62%) i peons de les indústries manufactureres (6,81%) encapçalen les professions més demandades.

A la província de Barcelona, en global, ocupen les tres primeres posicions: personal de neteja (9,6), empleats administratius (8,53%) i  venedors de botigues i magatzems (4,52%). 

Aquest rànquing s'ha elaborat en el marc del projecte XaloCompetències que neix amb l'objectiu de proporcionar a la ciutadania informació rellevant i recursos sobre el mercat de treball i  conèixer així, un major ventall d'oportunitats laborals. Es tracta d'un recurs d'orientació per competències que aporta coneixement a les persones en procés de recerca o de millora de feina sobre les ocupacions i perfils competencials més demandats per les empreses de la província de Barcelona.

Les insercions augmenten un 10% i la taxa d'inserció se situa en el 22%, en el primer semestre de 2023

Els Serveis Locals d'Ocupació, impulsats per la Diputació de Barcelona, han facilitat, en el primer semestre d'aquest any, 18.760 insercions laborals (un 10,4% més que en el mateix període de l'any passat), han atès 66.845 demandants d'ocupació i han gestionat 10.703 ofertes de feina. La taxa d'inserció laboral se situa en el 22,1%.

Pel que fa a les empreses, des d'aquests dispositius locals s'han atès, en el primer semestre de l'any, 11.256 empreses, i continua sent majoritari el sector serveis (74,1%), seguit del sector indústria (17,6%), construcció (5,2%) i agricultura (3,1%). Les empreses de menys de 50 treballadors són les que tenen més relació amb aquests dispositius locals (80,2%).

A nivell territorial, les comarques del Vallès Occidental amb un 26,2%, Alt Penedès (25,5%), i Garraf (25,1%) destaquen per registrar les taxes més altes d'inserció laboral.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.