Recomanacions per prendre el sol de forma segura

La Generalitat de Catalunya alerta dels perills de la cremada solar i facilita alguns consells per evitar-la

Els rajos solars aporten vitamina D i són beneficiosos per a la salut, però també implica riscos que cal tenir presents. La Generalitat alerta que no patir calor no vol dir que s'eviti la cremada solar: les cremades les provoquen els raigs ultraviolats, en canvi, l'efecte tèrmic el motiva la radiació infraroja. Al mateix temps, és important no baixar la guàrdia els dies amb núvols. Pel quie fa a l'exposició solar, el portal Gencat recull alguns consells. 

Protecció i hidratació constants

En primer lloc, cal evitar estar-se massa estona sota el sol i s'aconsella protegir-se amb para-sols, gorres, samarretes, ulleres de sol homologades. També, utilitzar protecció solar superior a 20 i aplicar-la abans de l'exposició i periòdicament després de banyar-se o si se sua molt. S'aconsella també començar a prendre el sol de manera gradual i evitar l'exposició en hores de màxima intensitat, de les 11 a les 16 h.

Cal tenir especial cura que els infants i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats. Els nens menors de 6 mesos han d'estar a l'ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Per a evitar la deshidratació, s'ha de veure molta aigua i no prendre gaire begudes alcohòliques. Com a apunt final, cal recordar que la platja, l'aigua i la sorra reflecteixen la llum i augmenten la intensitat solar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.