Reconeixements i homenatges en el Dia de les Esquadres de l'Àrea Bàsica Policial de Cerdanyola

L'ABP de Cerdanyola va reconèixer agents de Mossos d'Esquadra i Policia Local de Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Badia i Barberà

L'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Cerdanyola del Vallès va celebrar, el dimecres 26 d'abril, el Dia de les Esquadres a l'auditori del Parc Tecnològic del Vallès. Durant l'acte, es va reconèixer la tasca de 64 agents de Mossos d'Esquadra i Policia Local dels municipis que conformen l'ABP: Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Badia del Vallès i Barberà del Vallès.

L'acte es va obrir amb la reproducció d'un videoresum de l'any de l'actuació dels Mossos d'Esquadra. Enguany, el vídeo feia un homenatge als departaments que es dediquen a organitzar i actuar en els dispositius que treballa el cos policial per a esdeveniments de masses o altres situacions. "Planifiquem allò que és esperable per actuar en allò que no esperem", va dir l'inspector en cap de l'ABP de Cerdanyola del Vallès, Marcel Pazos Villegas. L'inspector, qui va assumir el càrrec fa un any i mig, va assenyalar la importància d'aplicar el factor humà "i el cor" a les intervencions que fa la policia. Pazos Villegas també van dirigir unes paraules de record als agents que en el moment de l'acte es trobaven buscant un home desaparegut a Montcada i Reixac aquesta setmana.

Tot seguit, van començar les felicitacions i reconeixements a agents i persones que han col·laborat amb l'ABP de Cerdanyola. Per una banda, es va fer un reconeixement a la Policia Local, a la Fiscalia de Cerdanyola, a un dels vigilants de seguretat dels Jutjats de Cerdanyola i a la direcció del Parc Tecnològic del Vallès (PTV).

Com en cada edició del Dia de les Esquadres, l'ABP va reconèixer les "actuacions meritòries que sovint van més enllà de les seves obligacions professionals" de membres del cos de Mossos i dels cossos de Policia Local. Algunes de les actuacions que es van reconèixer fan referència a investigacions de diferents delictes penals, actuacions davant homicidis o robatoris amb violència o de situacions d'intents de suïcidi, entre d'altres.

Com a portaveu dels agents felicitats, l'agent de Mossos d'Esquadra, Javier Delgado -a qui coneixen com a 'El Buda' perquè un company va considera que li portava sort-, va recordar que la policia viu situacions que la resta de persones segurament no viurà, i va destacar l'impacte que pot tenir en la vida dels agents. En aquest sentit, va donar les gràcies a les famílies dels agents i va recordar que, malgrat tot, com a professionals han de tirar endavant independentment de la situació que es trobin al carrer.

Per la seva banda, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, va reconèixer la importància de la tasca dels agents, la qual va definir de "feina exemplar". Cordón va assenyalar els agents demostren ser "bones persones amb vocació de servei públic".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.