Rècord de contagis setmanals a Cerdanyola

La setmana passada es va registrar el nombre de contagis i risc de rebrot més alts des de l'inici de la pandèmia a Cerdanyola del Vallès

Els contagis per coronavirus s'han disparat a Cerdanyola del Vallès en l'última setmana, superant el llindar dels 500 casos positius i dels 2.500 punts de risc de rebrot. Aquestes dades, comptabilitzades abans de les festes de Nadal, són les més elevades des que va començar el recompte el març de 2020, tot i que el nombre de persones ingressades es manté estable i les vacunacions segueixen augmentant. 

571 nous casos, rècord a Cerdanyola

Segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut, entre el 17 i el 23 de desembre es van confirmar 571 nous casos positius a Cerdanyola, el doble respecte la setmana anterior. Aquesta incidència ha fet despuntar el risc de rebrot en 2.688 punts, el més alt registrat i que supera els 1.800 punts de l'onada de juliol de 2021.

En el mateix període, s'han fet 1.000 tests d'antígens més que la setmana anterior, i el percentatge de contagiats del total de persones que s'han fet una pcr o un test d'antígens és del 13,5%. A més, la nova variant òmicron és "altament contagiosa", però "la gravetat de les seves conseqüències sobre la salut és inferior", segons va explicar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el 22 de desembre en roda de premsa. 

Hospitalitzacions estables

L'augment de casos no ha anat acompanyat d'un repunt d'hospitalitzacions equiparable. El 26 de desembre es van registrar 6 persones ingressades, quan en l'onada de juliol la xifra va arribar als 12 hospitalitzats i es comptaven menys de la meitat de casos positius respecte d'aquest desembre. 4 de les persones ingressades tenen entre 50 i 69 anys, la cinquena entre 80 i 89, i l'última 90 o més. 

Menors de 50 anys, els més afectats

L'edat mitjana de persones contagiades a Cerdanyola és de 33 anys. De fet, el 79,1% de les persones contagiades a la ciutat té menys de 50 anys, segons dades del 23 de desembre del Departament de Salut. Concretament, la franja d'edat més afectada pels contagis és la d'entre els 40 i els 49 anys, que representa el 20% del total.

Un quart de població amb 3a dosi

La campanya de vacunació avança alhora que pugen els contagis, quan el 80,6% de cerdanyolencs i cerdanyolenques ja tenen la pauta completa. A més, són 14.506 les persones que han rebut la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19, el 25,3% de la població.

El 88,1% de les persones majors de 80 anys ja s'ha administrat la tercera dosi, també el 81,6% dels que tenen entre 70 i 79 i prop del 70% dels d'entre 60 i 69 anys. El percentatge ha arribat ja al 60% en les persones d'entre 60 i 65 anys.

La vacunació infantil també creix respecte les setmanes anteriors, i el 22% dels infants d'entre 5 i 11 anys ja s'ha immunitzat amb la primera dosi. Els nens i nenes es poden vacunar a l'ambulatori de Les Fontetes demanant cita prèvia al web VacunaCovid. Els adults també es poden vacunar al CAP II Cerdanyola-Ripollet seguint el mateix procediment de sol·licitar hora.

Enduriment de mesures fins al 7 de gener

A les portes de Cap d'Any i de Reis, les mesures recuperades per intentar estabilitzar el repunt de nous contagis segueixen vigents. Entre les més destacables es troba l'obligatorietat de dur la mascareta en l'exterior, el toc de queda nocturn d'1 a 6 hores, la limitació de reunions socials a 10 persones i el tancament de l'oci nocturn

Més info: GUIA: Les mesures Covid que continuen vigents aquests dies

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.