Els records de la pandèmia marquen el Dia de les Esquadres de Cerdanyola

L'acte de celebració del Dia de les Esquadres de l'ABP de Cerdanyola s'ha fet al Teatre Auditori de Ripollet

La pandèmia segueix marcant el dia a dia dels Mossos d'Esquadra de Cerdanyola del Vallès. Així ho han mostrat els agents en l'acte de celebració del Dia de les Esquadres de l'Àrea Bàsica Policial de Cerdanyola, que s'ha commemorat al Teatre Auditori de Ripollet.

En l'acte s'han trobat agents dels municipis que comprèn l'ABP de Cerdanyola: Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès i Cerdanyola. Durant la celebració s'han entregat els reconeixements a agents i ciutadans que han tingut actuacions destacades durant l'any.

Records de l'inici de la pandèmia

L'any 2020 no es va poder celebrar el Dia de les Esquadres a causa de la pandèmia de la COVID-19, un tema que ha estat present en tots els discursos. El cap de l'ABP de Cerdanyola, l'intendent Roger Sales, ha recordat com les primeres setmanes d'Estat d'Alarma els faltava informació, materials i protocols. En aquest sentit, ha posat en relleu el paper d'una de les persones reconegudes durant l'acte: l'empresari Carlos Rodríguez, que va donar material als Mossos d'Esquadra des de la seva empresa de Barberà.

Sales també ha reivindicat la importància del paper dels Mossos en el dia a dia assenyalant que la ciutadania els valora molt bé en les enquestes de satisfacció amb les diferents institucions públiques. Enrecordant-se dels 250 agents que formen l'ABP de Cerdanyola, l'intendent ha afirmat que: "Els de blau també som la vostra família".


En la línia similar s'ha expressat l'agent de Barberà del Vallès, Mónica Vila, qui ha estat reconeguda per la seva tasca a l'àrea de seguretat ciutadana. Vila, qui treballa al municipi vallesà des de fa 12 anys, ha destacat la bona relació que hi ha entre les quatre comissaries de Mossos que formen l'ABP i amb la Policia Local de Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès i Cerdanyola.

Mónica Vila, agent de Mossos d'Esquadra a Barberà del Vallès. FOTO: Mónica GM

Mónica Vila, agent de Mossos d'Esquadra a Barberà del Vallès. FOTO: Mónica GM

"Municipis segurs"

Com a representant del municipi que ha acollit les Esquadres d'enguany, l'alcalde de Ripollet, José María Osuna, ha expressat el seu agraïment al treball del cos de Mossos "especialment en moment desagradables" com els viscuts durant l'etapa més crua de la pandèmia. Osuna també ha posat el focus en la feina conjunta dels diferents cossos de seguretat i institucions, i ha afirmat que la ciutadania de l'àrea que comprèn l'ABP viu "en municipis tranquils i segurs": "Això cal dir-ho més i més fort". Sobre la incidència de delictes, no es va fer referència a dades concretes de la zona que afecta a Cerdanyola.

A més, l'alcalde ripolletenc ha assenyalat la importància que el cos de Mossos tingui capacitat d'adaptació davant els nous reptes i tipus de delictes que sorgeixen. Osuna ha demanat més recursos per assumir els reptes i ha apuntat que sempre cal actuar d'acord amb els valors democràtics.

Tant els representants dels Mossos d'Esquadra com l'alcalde de Ripollet han recordat el desaparegut Quim Vila, ripolletenc i agent de la unitat de subsol dels Mossos d'Esquadra que va morir el 5 d'octubre en un accident mentre realitzava unes maniobres de formació en espeleologia.

José María Osuna, alcalde de Ripollet. FOTO : Mónica GM

José María Osuna, alcalde de Ripollet. FOTO : Mónica GM

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.