Renfe comença a retornar la fiança dels abonaments gratuïts de 2022

Els usuaris que van pagar amb efectiu encara han d'esperar al dia 15 de gener per poder recollir els diners

Renfe ha començat a retornar la fiança dels abonaments gratuïts de Rodalies i Mitja Distància adquirits durant el 2022. Des del dilluns 9 de gener, els més de 750.000 usuaris que van sol·licitar un títol rebran els diners -10 euros en el cas de Rodalies i 20 euros en Mitja Distància-.

Les persones que van pagar amb targeta de crèdit rebran la fiança de manera automàtica al seu compte, mentre que els que van fer-ho amb efectiu hauran d'adreçar-se als punts de venda de les estacions, en aquest cas a partir del 15 de gener. Per rebre els diners cal haver fet un mínim de 16 viatges entre l'1 de setembre i el 31 de desembre de l'any passat. Renfe no retornarà els diners als usuaris que hagin fet un "ús irregular".

En aquest sentit, l'operadora va detallar que entén per "ús irregular" el fet de reservar una plaça de Mitja Distància però després no viatjar, i fer-ho en almenys tres ocasions. Aquesta pràctica també comportava la retirada durant un mes de l'abonament gratuït. Els usuaris afectats en aquests casos ja han estat notificats.

Renfe ha detallat que per facilitar el tràmit de retorn de les fiances també ha habilitat una línia telefònica específica -91 919 15 67-.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.