Restauració, comerç, cultura i esport inicien la desescalada: reobren amb limitacions

El dilluns comença la desescalada, que durarà dos mesos, tal com ha anunciat el Govern

El Govern de la Generalitat ha anunciat l'inici de la desescalada de la segona onada de les restriccions per la Covid-19. Una desescalada que durarà dos mesos i que començarà el dilluns, 23 de novembre. "Si abaixem la guàrdia, les xifres es poden tornar a enlairar de manera ràpida", ha recordat la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

Cal destacar que es manté el toc de queda, de 22 h a 6 h, així com el confinament autonòmic entre setmana i entre municipis pel cap de setmana. Un confinament perimetral que, tal com ha explicat la consellera pot passar a ser comarcal d'aquí a 15 dies. També es manté la prohibició de les trobades de més de 6 persones, i es calcula que per Nadal puguin ser de 10.

I és que el Govern ha anunciat que el pla de desescalada constarà de 4 fases. Dilluns es farà el primer pas i, si les xifres de la Covid-19 no empitjoren, s'anirà saltant d'una fase a l'altra cada 15 dies.

Restauració

Així, a partir del dilluns, 23 de novembre, els bars i restaruants podran reobrir, després de més d'un mes amb les persianes baixades.

El sector de la restauració podrà obrir les terrasses, amb aformament limitat de quatre persones per taula i distància de seguretat. A més, els interiors dels locals també podran obrir, però amb un 30% de l'aforament. Els bars i restaurants hauran de tancar a les 21.30 h. Si tot va bé, l'aforament s'ampliarà al 50% d'aquí a dues setmanes.

 

Esport i cultura

Pel que fa a la cultura, els cinemes, teatres, etc podran obrir amb el 50% de l'aforament, amb un màxim de 500 persones. Un aformaent que s'ampliarà al 70% d'aquí a 15 dies més.

En l'esport, s'obren les instal·lacions a l'aire lliure, amb un aforament del 50%, que s'ampliarà també al 70% d'aquí a dues setmanes més. Pel que fa a instal·lacions tancades (com gimnasos i pavellons), podran obrir al 30%, però no es podrà fer ús dels vestidors. D'aquí a 15 dies, l'aforament serà del 50%.

Pel que fa a l'esport competitiu d'àmbit territorial, el Govern ha anunciat que no es podrà tornar a la competició fins al mes de gener.

Comerç

Els locals comercials mantenen la limitació del 30% de l'aforament, en el cas dels de menys de 800 metres quadrats. Els de més de 800 metres quadrats, que fins ara eren tancats, podran reobrir, amb el 30% de l'aforament.

Com en la resta de sectors, si les xifres no empitjoren, d'aquí a dues setmanes l'aforament podrà ser del 50%, d'aquí a un mes del 70%, etc.