Es reuneix la Comissió de Seguiment d'atenció a dones que viuen situacions de violència masclista

La UAB, l’Ajuntament de Cerdanyola i l’Institut Català de les Dones es van tornar a reunir per seguir treballant en l'atenció a la violència masclista en l'àmbit universitari

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut Català de les Dones (ICD) es van tornar a reunir reunir aquest dijous 9 de juliol, mitjançant videoconferència, per dur a terme la segona reunió de la Comissió de Seguiment del conveni de col·laboració entre les tres institucions, en matèria d'atenció a dones que viuen una situació de violència masclista.

Va ser el juny de 2018 quan es va signar el conveni amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats d’assessorament i acompanyament que puguin tenir les dones que pateixen violència masclista i que formen part de la comunitat universitària de la UAB.

El passat 22 de juliol de 2019, es va realitzar la primera reunió de seguiment del conveni. El conveni preveu un circuit de derivació dels casos detectats i atesos a la Unitat de Psicogènere de la UAB (on es fa una primera acollida i atenció), al Centre d'Informació, Atenció i Recursos per a Dones (CIARD) de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès (on es fa un seguiment terapèutic especialitzat).

El conveni estableix, també, la necessitat de constituir una Comissió de Seguiment, formada per els representants de cadascuna de les tres institucions i amb l'objectiu de fer el seguiment i l'avaluació de la col·laboració. La comissió treballa, així mateix, amb els diferents processos, alhora que s'encarrega de proposar i treballar nous processos destinats a complir amb l'objectiu del conveni.

Les tres entitats han mostrat el ferm compromís de seguir treballant en el circuit establert així com seguir fent-ne l'avaluació i seguiment corresponent a través d'aquest espai de treball. Combatre les violències masclistes és un objectiu prioritari de les tres institucions, destaquen. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.