Salut contractarà 25 persones per reforçar els CAP de Cerdanyola

Les persones contractades seran gestors Covid, referents de Salut i Escola, professionals de la infermeria, auxiliars, metges, treballadors socials i administratius

El Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat que contractarà 25 persones per reforçar els Centres d'Atenció Primària (CAP) de Cerdanyola del Vallès. Les persones contractades seran gestors Covid, referents de Salut i Escola, professionals de la infermeria, auxiliars, metges, treballadors socials i administratius. 

Salut destinarà 746.597 euros entre 2020 i 2021 a reforçar els CAP de la ciutat. En concret contractarà 12 professionals per donar resposta a la Covid-19: 9 gestors COVID i 3 referents Salut i Escola.

També es contractaran 2,5 tècnics en cures auxiliars d’infermeria, 4 infermeres, 4,5 administratius, 1 metge/essa i 1 treballador/a social. En total preveuen 25 persones incorporades.

 

Pla per tot el Vallès Occidental

Les incorporacions a Cerdanyola s'emmarquen en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària. A tot el Vallès Occidental contractaran 321 professionals. "Aquest Pla d’enfortiment, que ja ha estat presentat en el consell d’alcaldes, compta amb una assignació total de 9,4 milions d’euros destinats al Vallès Occidental, a repartir entre els anys 2020 i 2021. Amb aquests diners s’estan finançant programes conjunturals per donar resposta a la COVID19, com la incorporació a la comarca de 105 gestors COVID i 50 referents COVID Salut i Escola", expliquen des de Salut.

El Departament destaca que també s’estan contractant professionals d’altres perfils per abordar els canvis que s’han de produir en els centres d’atenció primària. "Les noves incorporacions permeten millorar el suport assistencial a les residències, reforçar l’atenció a la cronicitat, incrementar el nombre de treballadors socials, augmentar el suport administratiu i incorporar noves tecnologies", asseguren.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.