Salut destinarà 500 professionals de la infermeria a la campanya de vacunació de la Covid-19

Durant el primer trimestre es preveu vacunar unes 470.000 persones

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya dedicarà un total de 500 professionals de la infermeria a la primera fase de la campanya de vacunació de la Covid-19. En concret, seran 25 equips de 20 professionals cadascun, distribuïts en subequips de parelles i torns de matí i tarda, que aniran, des de principis de gener, a les residències geriàtriques per vacunar els residents i els treballadors, considerats les persones més vulnerables.

Salut farà una crida als professionals que es vulguin apuntar a aquests equips a través dels col·legis d'infermeria. Durant el primer trimestre es preveu vacunar unes 470.000 persones, continuant, després de les residències, pels centres sociosanitaris i els hospitals.

La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, s'ha mostrat convençuda que els professionals respondran a la crida, però ha dit que si falten sanitaris s'assignaran treballadors dels centres sanitaris. Cabezas i la consellera de Salut, Alba Vergés, han recordat que a Catalunya cada any es posen uns tres milions de dosis de vacunes, amb el que això suposa d'experiència, però han admès que aquesta campanya serà un "repte especial" pel volum de dosis que s'hauran de posar.

De fet, Cabezas ha explicat que els equips d'infermeria hauran de fer una petita formació per injectar aquesta vacuna. Els donarà suport el personal administratiu. En la primera part del trimestre les infermeres es desplaçaran a les residències de gent gran per posar les vacunes a residents i treballadors. Posteriorment, des dels CAP i hospitals posaran les vacunes als treballadors dels centres sociosanitaris i sanitaris.

Respecte el pla de Nadal, Vergés ha dit que és un pla específic amb pautes per a les trobades familiars i en cap cas es descarta modificar-lo si les xifres de la pandèmia empitjoren. Segons ella, Catalunya seguirà en el tram 1 fins almenys el 21 de desembre.

En tot cas, Vergés i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, han recordat que el Procicat es reuneix de forma ordinària cada dilluns, dimecres i divendres i de forma extraordinària sempre que calgui. Mentrestant, però, els tècnics segueixen treballant.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.