Salut estudia el passaport Covid a l'hostaleria

L'aval del Tribunal Suprem a Galícia, "obre una porta" que Salut "explorarà atentament"

Salut vol estudiar implantar el passaport Covid-19 per accedir en determinats establiments, després de la sentència del Tribunal Suprem, que ha avalat demanar-lo per entrar en bars i discoteques a Galícia.

Així ho ha apuntat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, tot i que no ha volgut entrar en detalls: "La sentència obre una porta que explorarem atentament. Tenim l'obligació de valorar totes les opcions i aquesta, també, però no tenim cap concreció". Sobre l'estratègia de vacunació de la Covid-19, Cabezas no ha avançat quan es començaran a tancar els primers punts massius i ha dit que estan estudiant com adequar els recursos al context actual, en què les cobertures són altes, però no prou, i s'ha alentit el ritme d'administració.

 

"És evident que la sentència del Suprem obre una mica aquest camp i l'explorarem atentament", ha afirmat Cabezas preguntada per l'aval del Superem del passaport Covid-19 a Galícia i si aquesta decisió pot motivar Catalunya a prendre una decisió pròpia. Fins ara la secretària de Salut Pública havia demanat al govern espanyol que regulés la mesura i havia explicat que estaven estudiant a nivell estatal totes les possibilitats per augmentar la vacunació, inclosa aquesta.