Salut inverteix 22,6 milions d'euros als CAP de la Regió Metropolitana Nord, on hi és Cerdanyola

Salut preveu destinar els diners a programes conjunturals per la Covid-19 i estructurals per reforçar àmbits com l'atenció a la cronicitat o a les residències

El Departament de Salut invertirà 22,6 milions d’euros fins al 2022 per reforçar l'atenció primària de la Regió Sanitària Barcelona-Metropolitana Nord, on s'hi inclou Cerdanyola del Vallès. Salut ho va explicar la setmana passada als alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, Vallès Oriental i Barcelonès Nord i Maresme.

La quantitat de 22,6 milions d'euros correspon a les assignacions als sectors sanitaris del Vallès Occidental (9,2 M€), Barcelonès Nord i Maresme Central (8 M€) i Vallès Oriental (5,4 M€).

Salut va presentar les aportacions desglossades per àrees de gestió assistencial i/o municipis, amb l’import corresponent als anys 2020 i 2021. Destaquen les aportacions globals a grans municipis com: Badalona (2,7 M€ fins al 2022); Sabadell (2,6 M€); Terrassa (2,4 M€); Santa Coloma de Gramenet (1,3 M€); Mataró (1,6 M€); o Sant Cugat del Vallès (1 M€).

 

A què es destinaran aquests diners?

"Amb aquesta assignació es finançaran programes conjunturals per donar resposta a la COVID-19, com la incorporació de gestors COVID i de referents COVID Salut i Escola, i també programes estructurals per millorar el suport assistencial a les residències, reforçar l’atenció a la cronicitat, incorporar treballadors socials i incrementar el suport administratiu i tecnològic", expliquen des de Salut.

Amb aquestes mesures, el Departament de Salut posa en marxa el Pla d’enfortiment i transformació "que està dissenyant des de fa mesos, i que la pandèmia ha accelerat", destaquen. L’objectiu que es planteja Salut és millorar l’accessibilitat, millorar els processos, augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat, amb la incorporació de més professionals, enfortint el rol assistencial, maximitzant les competències professionals i incorporant altres perfils, així com les noves tecnologies.

Durant les reunions amb els alcaldes i alcaldesses, la gerent de la Regió Sanitària Barcelona-Metropolitana Nord, Anna Aran, ha confirmat que el procés de contractació de nous professionals ja s’està produint i ha qualificat aquest Pla com “la gran palanca assistencial que ha de tenir l’atenció primària”.

Aran també ha explicat l’estratègia de cribratges massius que s’han tornat a posar en marxa aquesta setmana i de cribratges més selectius que es duran a terme en breu, com els de joves majors de 18 anys d’entitats esportives. 

En els diferents Consells d’Alcaldies també s’ha parlat del Pla d’obertura progressiva d’activitats. El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha dit que la reobertura s’ha posat en marxa per una necessitat de “trobar l’equilibri entre protegir la vida i guanyar-nos la vida”, però ha insistit que “cal ser molt curosos, perquè estem molt lluny de la situació que teníem durant la desescalada del mes de juny. En aquests moments hi ha més pressió assistencial”.

Anna Aran ha conclòs dient que “hem de complir estrictament les mesures de seguretat, perquè si ara arribés una tercera onada, ho faria amb més riscos que durant la segona onada. Cal la corresponsabilitat de tothom per poder seguir baixant la corba i la complicitat dels ajuntaments per sensibilitzar els ciutadans i ciutadanes que la situació encara és molt complicada”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.