Cerdanyola, Sant Cugat i la UAB impulsen un programa d'emprenedoria amb 27 projectes

Els 27 projectes emprenedors seleccionats contribuiran a resoldre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, conjuntament amb el de Sant Cugat i el Parc de Recerca UAB, ha impulsat el programa 'Explorer, Joves amb solucions', un programa d'emprenedoria, del qual depenen 27 projectes elaborats per 44 joves. El programa, que s'ha inaugurat la tarda del dimarts, 19 de gener, es basa en projectes que contribuiran a resoldre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides, com l’acció pel clima, la igualtat de gènere o la producció i el consum responsables.

Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola ha participat en l'acte inaugural: “Des de l’administració hem d’abordar els reptes que ens proposa l’economia social. En aquest sentit, l’Explorer és un programa que garanteix la col·laboració entre les diferents administracions, el món de la Universitat, l’empresa i la societat. És un privilegi treballar conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat i el Parc de Recerca de la UAB”. 

Per la seva banda, la regidora de Promoció econòmica de l'Ajuntament de Cerdanyola, Carme Arché ha definit com a "privilegi" la unió amb la UAB i l'Ajuntament de Sant Cugat per impulsar el programa Explorer. "En aquests moment, és important posar totes les energies en comú", ha destacat.

La tinenta d'Alcaldia de Promoció econòmica de l'Ajuntament de Sant Cugat, Elena Vila, també ha participat en l'acte: “Sant Cugat continua apostant per la innovació, l’emprenedoria i el talent dels i les joves. Des de l’inici de l’Explorer, ara fa deu anys, hem donat suport a prop de 180 projectes. Per altra banda, creiem que és un encert que els projectes seleccionats aquest any busquin donar solucions als reptes que ens plantegen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”.

 

Així funciona el programa

Per aquesta edició del programa s’han seleccionat 44 joves, d’entre 18 i 31 anys, i 27 projectes d’emprenedoria. Durant 12 setmanes, els joves desenvoluparan habilitats emprenedores i assistiran a sessions pràctiques i tallers de design thinking, creativitat, finances, lideratge, màrqueting o habilitats comunicatives. També comptaran amb el suport personalitzat d’un mentor que els aportarà la seva experiència i assessorament. El programa compta amb un itinerari formatiu que incorpora la metodologia Lean Startup, que permet la creació àgil de nous models de negoci aplicant els principis d'innovació contínua i aprenentatge validat.

Continuïtat pels millors projectes

El projecte més ben valorat del programa participarà aquest estiu en un esdeveniment internacional, l’European Innovation Academy, que se celebrarà a Lisboa. Aquesta iniciativa d’impuls al talent jove està promoguda pel Banc Santander a través de Santander Universitats i dirigida pel Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE) i també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Cartell del programa 'Explorer', Joves amb solucions. FOTO: Cedida

Cartell del programa 'Explorer', Joves amb solucions. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.