Saps per què és festiu el 15 d'agost a tota Espanya?

El dilluns 15 d'agost se celebra la festa de l'Assumpció de la Verge

Al calendari laboral de 2022 s'indiquen 14 dies festius, dels quals vuit s'apliquen a tot el país. Un d'ells és el festiu del 15 d'agost, que enguany cau en dilluns i permetrà que m olts ciutadans gaudeixin d'un pont. La tradició cristiana és la responsable de tenir aquest dia de festa nacional, en ser la festivitat de l'Assumpció de la Verge

Què implica el 15 d'agost?

En la doctrina catòlica, el 15 d'agost és una data assenyalada en ser el dia de l'Assumpció de la Verge, el ritual pel qual ascendeix l'ànima i el cos de la mare de Jesucrist al cel, un cop la Mare de Déu va finalitzar els seus dies a la Terra. De fet, moltes poblacions celebren les seves festes majors aquest dia. 

Es tracta d'una data que les comunitats autònomes no poden modificar, per la qual cosa aquesta data és festiva a tota Espanya sense excepcions

Fins ara ja han sigut festius l'1 de gener, el 6 de gener i el 15 d'abril (divendres Sant). Després del 15 d'agost quedaran per davant quatre dies lliures més: el 12 d'octubre (Festa Nacional d'Espanya, que cau en dimecres), l'1 de novembre (Tots els Sants, un dimarts), el 6 de desembre (Día de la Constitució, dimarts) i el 8 de desembre (Immaculada Concepció, un dijous). 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.